Kemer Belediye Başkanı Gül:

Kemer Belediye Başkanı Gül:

"Biz aileden gelme CHP'liydik. Zamanında belediye başkanlığı da yaptım. Ama bazı olaylar nedeniyle ayrılığımız olmuştu. Terbiyesini aldığımız CHP'ye döndüğümüz için mutluyuz"

ANTALYA (AA) - Antalya'da MHP'den istifa eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, CHP'ye geçme kararı aldığını belirterek, "Biz aileden gelme CHP'liydik. Zamanında belediye başkanlığı da yaptım. Ama bazı olaylar nedeniyle ayrılığımız olmuştu. Terbiyesini aldığımız CHP'ye döndüğümüz için mutluyuz." dedi.

Düşürülen Rus uçağının pilotunun ailesine ev verme teklifinin ardından kesin ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk edildikten sonra MHP'den istifa eden Kemer Belediye Başkanı Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin aslında "aileden gelme CHP'li" olduğunu söyledi.

Yaşananların ardından CHP'ye dönme kararı aldığını ifade eden Gül, bu kararında CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP İl Başkanı Semih Esen ve İlçe Teşkilatı Başkanı Erdem Cesur'un etkili olduğunu dile getirdi.

İki dönem boyunca MHP'den belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Gül, şöyle konuştu:

"Biz aileden gelme CHP'liydik. Zamanında belediye başkanlığı da yaptım. Ama bazı olaylar nedeniyle ayrılığımız olmuştu. Terbiyesini aldığımız CHP'ye döndüğümüz için mutluyuz. Yetiştiğimiz ve terbiyesini gördüğümüz partide siyaset yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde il teşkilatının alacağı kararla rozet takma işi olacak. Kemer'e ve halkımıza hayırlı olsun. Daha önce ayrıldığımız zaman CHP seçmeni üzülmüştü. Biz de üzülmüştük. Ama artık muhabbetimiz devam edecek."

Telefonda sadece il başkanı ve bazı milletvekilleri ile konuştuğunu anlatan Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da konudan bilgisi olduğunu söyledi.

Suriye sınırında düşürülen Rus savaş uçağı pilotunun ailesine ev verilmesini teklif eden ve ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Partimizden Kemer Belediye Başkanı seçilen şahıs, düşürülen Rus uçağında can veren pilotun ailesine ev verecekmiş. Tam bir akıl tutulması." diye tepki göstermişti. MHP'de kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Gül, partisinden istifa etmişti. Gül, 2009'da CHP'den ayrılıp MHP'ye geçmişti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :