Kemal Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşması VİDEO

Kemal Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşması VİDEO

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grubunda gündemi değerlendirdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu son parti grubunda ilginç bir olaya imza attı. 2B eylemcilerini kürsüye çıkaran Kılıçdaroğlu, mikrofonu kadınlara teslim ederek dertlerini anlatmasını istedi. 2B arazilerinin rayiç bedellerinin yüksek olduğunu iddia eden Antalyalı köylüler CHP liderinin parti grubu konuşması yaptığı kürsüye çıktı. CHP lideri kürsüde oldukça zor anlar yaşadı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

MÜSLÜM GÜRSES'İ ANDI

Müslüm Gürses mazlumdan yana bir sanatçıydı. Kendisini ilk kez Adana'da şehir içi yolcu taşıyan bir minibüste dinlemiştim. Farklı bir ses farklı bir yorumdu. Kendisi acılar çekti bu acıları biliyoruz, yoksulluklar çekti bu yoksullukları biliyoruz. Müslüm Gürses'ler desteklenmeli ve onlar halkın sanatçısı olarak yollarına devam etmeli. Ailesine ve sanat dünyasına baş sağlığı diliyoruz.

BENİM UMUDUM KADINLARDIR

Bütün kadın kardeşlerime ilk önce şunu söylemek istiyorum size seçme ve seçilme hakkını veren CHP'dir. O nedenle bütün kadın kardeşlerime şunu söylüyorum; CHP'ye yani evinize hoşgeldiniz. Biz kadınların daha fazla siyaset yapmasını istiyoruz. O yüzden yüzde 30 cinsiyet kotası getirdik. Kadın yaşamın her alanında mücadele ediyor. CHP Genel Başkanı olarak benim umudum kadınlardır. Kadınlar ülkeyi değiştirecektir. Kadın eğer bir şeye kafasını koymuşsa mutlaka onu değiştirir.

HER ŞEYİMİZ VAR AMA OLMAYAN TEK ŞEY CHP İKTİDARI

Değerli arkadaşlarım 1 litra aldığımız zaman 2 lira vergi ödüyoruz. Sadece çiftçi kardeşlerimizin ödediği vergi 9 milyar dolar. Bir de diyorlar ki çiftçinin durumu çok iyi. Sadece akaryakıta 9 milyar dolar ödüyorlar. Hollanda diye bir devlet var. Konya'dan daha küçük. Hollanda senede 80 milyar dolar tarım ürünü ihraç eder. Türkiye ise 10-12 milyar dolar ihraç eder. Her şeyimiz var ama olmayan tek şey Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır.

2B EYLEMCİSİ KADINLAR KÜRSÜYE ÇIKTI

Biz bu kürsüye milletin kürsüsü diyoruz. Bir kadın kardeşim gelsin kürsüye. 

Kürsüye çıkan kadınların açıklamaları: Herkese sevgiler gönderiyorum. Hepiniz hoşgeldiniz. Biz 2B için geldik. AKP bir şey yapamadı. 

AKP dedi ki raiç bedelin yüzde 70'i üzerinden alacağız dedi. Rakamlar yüksek. Az önce bir kadın söyledi 340 milyar para istiyorlar. Altanya'ya geldim batı ilçelerini gezdim bundan şikayet ettim ve şikayetlerini dinledik. Bugün genel kurulda 2B ile ilgili yasa yeniden görüşülecek. Biz yine 2B ile ilgili Emlak VErgisi değerinin esas alınmasını savunacağız. Emsal değerini yüzde 50 indireceğiz dedi. Köylü 150 milyarı nasıl ödeyecek. Ne yaparlarsa yapsınlar o arsalar CHP iktidarı döneminde emlak vergisi değerinde satılmasını sağlayacağız. Şimdi köylüye diyorsun ki seni yoksullaştırdım şimdi de senin arazini elinden alıyorum. Bunlar sanmayın ki sadece 2B köylüleri için de bunu yapıyorlar. Erzurum'da Saniye Ana vardı. Suyunu koruyordu. 17 yaşındaki kızımız da mahkemede yargılanıyor. O davaların tamamını izliyoruz. 

SİZİN HAKLARINIZI CHP SAVUNACAK

Biz bunu şimdi söylemiyoruz. Rahmetli Ecevit'in bir sözü vardı: Toprak işleyenin su kullananın. Bir toprak işlensin ki ülkeye döviz gelsin. Şimdi diyorlar ki toprağı ekmeyin biçmeyin. Sosyal devlet halkının yanında olan devlettir. Ne diyordu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Ankara'ya geldiniz CHP gurubunu şereflendirdiniz sizin parlamentodaki temsilciniz biziz. Her yerde sizin çıkarlarınızı biz savunacağız. Biz emekten yana olanı savunacağız. Toprağı işleyenleri savunacağız. Kul hakkı yemeyen herkesi savunacağız. Siz yeterki toprağınıza sahip çıkın. Bu ülkenin kadınları topraklarına sahip çıktılar demek ki bu ülkenin kadınları vatanlarına sahip çıkıyorlar. Sizin alın terinizin sahibi biz olacağız. 

O ELLERE KELEPÇE VURULMAZ ÖPÜLÜR

Toprak işleyen nasırlı ellere kelepçe vurulmaz o eller öpülür ancak öpülür. Ben her türlü milliyetçiliği çiğniyorum diyen adam toprağın ne demek olduğunu bilmiyor. AKP'nin saltanatını kadınlar yıkacak bundan kesinlikle eminim. Ferman AKP'ninse tarlalar sizindir. 

Size bunu yapan AKP başka yerde neler yapıyor. İstanbul'u düşünün dünyanın en güzel kenti. Esenyurt diye bir belediye var. Kulübe yaptı diye bir belediye başkanı hakkında yasal işlem yapıyorlar ama koskoca gökdeleni yapanı görmüyorlar. İstanbul'da onbinlerce insan sizin gibi daire bekliyor. Onlar da haklarını arıyorlar. O insanların da hakkını savunacağız. Nerede bir yanlız varsa ben hukuk adalet istiyorum diyen varsa CHP'nin kapıları sonuna kadar açıktır. Dün İstanbul'da sayın Başbakan'a bir çağrıda bulundum. Konuş dedim. Konuşmak zorundasın millet senin ne dediğini bilmek istiyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en utanç verici belgelerinin yayınlanmasının üzerinden tam 6 gün geçti. Sabırla ve ısrarla soruyorum diyorum ki ortaklardan biri olan Öcalan bugüne kadarki süreci açıkladı. Sırada diğer ortak Recep Tayyip Erdoğan var. Diyoruz ki Recep Tayyip ERdoğan sen de konuş. O ısrarla ben konuşmayacağım hiç kimse konuşmasın diyor. Kim konuşacak Abdullah Öcalan konuşacak diyor. Millet kendi kaderi üzerine yapılan anlaşmaları terör örgütü liderinin ağzından öğrenmek gibi bir zillete mahkum edildi. En küçük bir açıklaması yok. Tek sözü var bana güvenin. 

TAYYİP ERDOĞAN 10 YILDIR YALAN SÖYLÜYOR

Tayyip Erdoğoğan, son 10 yılda görüştüğü Öcalan'la ilgili hep yalan söylemiştir. Ben size bilgi vermem ama siz bana güvenin diyor. Recek Tayyip Erdoğan biz sana güvenmiyoruz çünkü biz yalancılara güvenmeyiz. Basın özgürlüğü çok önemlidir. Sizin sesinizi bütün Türkiye duyacaktır ki Antalya'nın yiğit kadınlarını destekliyorum. Şimdi gazetelere baskı uyguluyor haberi niye yaptın diyor. Bir taraftan özgürlük diyor diğer yandan iki gazetecinin işine son verin diyor. Yürekli olun cesur olun ödün vermeyin. 12 Eylül'de 12 Mart'ta direndiniz, AKP darbesinde de direnin korkmayın yürekli olun. Biz toğrağına sahip çıkan kadınlardan yanayız çünkü biz kurtuluş savaşında top mermisi taşıyan kadınlarımızı asla unutmadık. Siz dünyayı değiştirdiniz Türkiye'yi de değiştireceksiniz.