Kemal Derviş'ten hükümete övgü, CHP'ye eleştiri

Kemal Derviş'ten hükümete övgü, CHP'ye eleştiri

CHP’nin iktidara gelmesi halinde, ekonominin başına getireceğini duyurduğu Kemal Derviş, Ahmet Hakan’ın programına konuk oldu.

CHP'nin "Merkez Türkiye" projesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Derviş, "mantığını doğru buluyorum ama uygulama iyi olmazsa yürümez" diyerek projeyle ilgili temkinli bir yorum yaptı.

CHP'nin geçtiğimiz hafta açıkladığı "Merkez Türkiye"projesinin de üçüncü havalimanıyla direkt ilgili olduğunun altını çizen Derviş, "CHP'nin bu konuda düşündüğünden emin değilim açıkçası" dedi.

Kemal Derviş şunları söyledi:

"Üçüncü havalimanı kesinlikle gerekli"

Üçüncü havalimanı kesinlikle gerekli İstanbul'a. Çok mesafe alındı. Ben THY ile gurur duyuyorum. Dünyanın en iyi havayollarından bir tanesi. Biniyorum bazen Amerika'dan veya Londra'dan, Hindistan'a gitmek isteyen THY'ye alıyor, İstanbul'a geliyor, oradan da Hindistan'a veya Afrika'ya gitmek isteyen Afrika'ya gidiyor.

  "CHP'de bu var: Köprü olmasın, şu olmasın, bu olmasın..."

Bu coğrafyadan yararlanmak çok önemli. Aklı başında hiç kimse üçüncü havalimanı için"olmasın" demiyor tabi ki. Ama işte bizim geçmişimizde biraz var. CHP'de var bu. Yani, "köprü olmasın, şu olmasın, bu olmasın..." şeklinde. Bu bitti artık.

''Şu anda ekonomik kriz yok ve olmayacak da''

Derviş, Ahmet Hakan'ın "Şu anda kriz yaşıyor mu Türkiye?" sorusuna "2001 zamanınna benzeyen bir kriz yok ve olmayacak da. Biraz şimdi riske giriyorum. Belki bazı CHP'li dostlarım 'Nasıl olmayacak Kemal Bey?' diyecekler ama önümüzde finansal kriz görmüyorum" dedi. Derviş ardından ise uyarıda bulundu.

Ahmet Hakan'ın 'Bundan sonra ne yaşayacağız peki?' sorusuna ise şu şekilde cevap verdi;

"Merkez Bankası çok iyi çalışıyor"

'Eğer bir değişiklik olmazsa yavaş büyüme, yavaş büyümeye rağmen oldukça yüksek bir hayat pahalılığı ve enflasyon, işsizliğin yavaş yavaş, hızlı değil yavaş yavaş artması ve dünya yarışında Türkiye'nin yavaş yavaş geride kalınmasını yaşarız. Ha çok büyük hata yapılırsa, Merkez Bankasının -ki nispeten özerk hala, bence çok iyi çalışıyor Merkez Bankası, saygın bir ekip çalışıyor orda- o tamamen darmadağın olursa, ekonomi yönetimine bambaşka bir yönetim gelirse, sayın Babacan'ı çok takdir eden bir insanım, ciddi bir insan Maliye Bakanı da...

"Sayın Babacan'ı çok takdir ediyorum"

Şimdi seçimde her şey söyleniyor. Ben kampanya içinde değilim. Burada sadece kendimi temsil ediyorum. Sayın Babacan dünyada saygınlık gören, işini, mesleğini çok iyi öğrenmiş, rakamları iyi bilen, saygın bir insan. Hamasette ekonominin olmayacağını biliyor. Ama bütün bunları kaybedersek, daha da kötüye gidersek o zaman tabi her şey olabilir. Ama şu an için bir kriz, birden bire büyük bir devalüasyon, bir para kaçışı, öyle bir şey görmüyorum. Hızlı büyümeyi de katiyen görmüyorum.

untitled-1-copy-072.jpg