Keleş'ten Paslı'ya ziyaret

Keleş'ten Paslı'ya ziyaret

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı’yı ziyaret eden, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Konya İl Müdürü Emrah Keleş, 2015 yılında Konya’da 20 BİN 223 kişiye iş imkanı sağlandığını söyledi.

 

20 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLANDI

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Konya İl Müdürü Emrah Keleş, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı’yı ziyaret etti. İŞKUR’un çalışmaları ile ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulunan Keleş konuşmasında; 2015 yılında İş ve Meslek Danışmanlarınca Konya’da 13 BİN 552 işyerinin ziyaret edildiğini, bu ziyaretler esnasında 50 BİN 493 iş talebinin alındığını belirterek, yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunca, İŞKUR’a kayıtlı 20 BİN 223 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.

85 BİN KİŞİYE İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI YAPILDI

İŞKUR’un, İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetlerine değinen Keleş; “İŞKUR olarak işverenlere doğru işgücü temin ederken, iş arayanlara da durumlarına uygun işleri bulma noktasında yardımcı olmaktayız. Meslek danışmanlığı çerçevesinde ise meslek seçim aşamasında olan ya da meslek değiştirmek isteyen vatandaşlarımıza, yaptığımız bir takım testler ile kişiliklerine uygun ve işgücü piyasasının talep ettiği meslekler hakkında kendilerine gerekli bilgiler verilmektedir. Bu kapsamda, Konya İŞKUR olarak 2015 yılında yaptığımız çalışmalarda, 85 BİN 332 kişiye bireysel danışmanlık, 757 kişiyle de grup görüşmesi yapılarak, 557 Eğitim Kurumuna da ziyaretler gerçekleştirilmiştir.” dedi. İŞKUR tarafından 2015 yılında 326 engelli vatandaşa iş imkanı sağlandığını ifade eden Keleş, her hafta Çarşamba ve Perşembe günleri, engelli vatandaş çalıştırmak isteyen özel sektör temsilcileri ile iş arayan engelli vatandaşlarımız arasında iş görüşmeleri yapıldığını söyledi.

8 BİN KİŞİ İŞ BAŞI EĞİTİM VE TOPLUM YARARI PROGRAMLARINDAN YARARLANDI

İşbaşı Eğitim ve Toplum Yararına Programları hakkında da bilgi veren Keleş, “İşverenlerimizin ihtiyaç duydukları nitelikli personeli, pratik eğitim vererek iş yerlerinde yetiştirdikleri işbaşı eğitim programları kapsamında, 2015 yılında düzenlenen 954 eğitim programından 2 BİN 177 kişinin faydalandığı belirtti. İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde, işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını önlemek, işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla uygulanan, Toplum Yararına Programlara da açıklık getiren Keleş, katılımcıların, noter huzurunda kura ile belirlendiğini, engelli ve 35 yaş üzeri bayanlar gibi bazı guruplara öncelik verildiğini kaydetti. Keleş, Toplum Yararına Programlarından da 6 BİN 65 vatandaşın faydalandığını sözlerine ekledi.

DEVLETİN VATANDAŞA UZANAN ELİNİ GÜÇLENDİRİYORUZ

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı ise konuşmasında; ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, merkezi idarenin taşradaki temsilcileri olan İl Müdürlerinin, zaman zaman bir araya gelerek istişarelerde bulunması, kamu hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesinde, devletin vatandaşa uzanan elini daha da güçlendirdiğini söyledi. Bir insanın haysiyetli ve onurlu bir yaşam sürdürebilmesi için geçimini temin ettiği bir işinin olmasının önemine değinen Paslı, İŞKUR’un sadece nitelikli insanların iş talebine cevap vermediğini, düzenlediği kurslarla da insanları meslek sahibi yaparak, topluma önemli katkılarda bulunduğunu sözlerine ekledi.