"Kelebekler Vadisi Base Jump Kupası"

"Kelebekler Vadisi Base Jump Kupası"

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi'nde düzenlenen "Base jump" yarışlarına 10 sporcu katıldı

MUĞLA (AA) - Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi'nde Base Jump (Binalar, kuleler, köprüler üzerinden paraşütle atlama) Kupası yarışları başladı.

Kelebekler Vadisi'nin kuzeybatı yamacındaki kayalıkların üzerine kurulan Fethibey Atlayış Noktası'ndan atlayan sporcular, vadiye iniş gerçekleştirdi. Sporcuların başlarına taktığı aksiyon kameralarıyla da görüntülenen atlayışlar, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Yarışlara İngiltere, Hollanda, ABD ve Fransa'dan 10 sporcu katıldı. Yarışmanın sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verilecek.

Etkinlik sorumlusu Cengiz Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışların testini nisan ayı sonunda gerçekleştirdiklerini söyledi.

Test yarışlarının ardından olumlu tepkiler aldıklarını belirten Koçak, "Elimizden geldiği kadar organizasyonu büyütmeye ve daha iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Nisandan daha çok katılımcı elde ettik. Önümüzdeki yıllarda bu etkinliğin daha da büyüyeceğini düşünüyoruz. Daha geniş katılımlı Kelebekler Vadisi Dünya Kupası etkinliğini burada yapmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Yarışma sonunda, paraşütü açma süresi, açış istikameti ve inişteki hedefe mesafesi üzerinden puanlama yapılacağını belirten Koçak, "Bunlar ayrıca yarışmayı daha emniyetli hale getiren koşullar. Yurt dışından gelen sporcular ilk kez test atlayışını yaptılar ve çok beğendiler." dedi.

- Tanıtıma katkı sağlıyor

Koçak, organizasyonun Kelebekler Vadisi'nde düzenlenen en canlı etkinlik olduğunu, vadinin tanıtımına da büyük katkı sağladığını, vadideki manzaranın birçok ülkede görülemeyecek kadar büyüleyici olduğuna işaret etti.

Yarışma 29 Ekim'de sona erecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :