KEİPA üyesi temsilciler Giresun'da

KEİPA üyesi temsilciler Giresun'da

KEİPA Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesi toplantısı için bölgeye gelen temsilciler, Giresun'u gezdi

GİRESUN (AA) - Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesi toplantısı için bölgeye gelen temsilciler, Giresun'u gezdi.

Komite üyesi ve AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı, KEİPA üyesi Türkiye, Ukrayna, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, Moldova, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Sırbistan, Romanya ve Arnavutluk temsilcilerini ağırladı.

Temsilcilerle Giresun Kalesi'ne çıkan Tatlı, Karadeniz'in doğal güzelliklerini anlattı ve konuklarına pide ikramında bulundu.

Tatlı, AA muhabirine, KEİPA üyesi temsilcilerle Ordu'da iki gün sürecek KEİPA Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komitesi toplantısı düzenlendiğini anımsattı. 

Toplantının yanı sıra Karadeniz illerini de tanıtma imkanı bulduklarını belirten Tatlı, "Her üç ayda bir komisyon toplantısı, altı ayda bir de genel kurullar yapılıyor. Toplantı bugün Ordu'daydı. Biz fırsatı değerlendirmek, yabancı heyetin Giresun'umuzu görmesini istedik. Buraya gelirken Karadeniz'i, Türkiye'yi tanıtma imkanımız oldu. Tabi havalimanını onlara anlattık" dedi.

Altyapı ile ilgili çok ciddi problemleri olan ülkelerden temsilcilerin var olduğunu vurgulayan Tatlı, şunları kaydetti:

"Bizim Karadeniz Sahil Yolu'nu gördüklerinde adeta şaşırdılar. Çünkü gelinen şehirler milyonluk şehirler değil. Yabancı ülkelerde çok büyük olan illere büyük yatırım yapılır. Tabi bu iki ile büyük bir havalimanı yapılması ve dünyada sayılı havalimanlarından bir tanesinin yapılması onları da hayrete düşürdü. Giresun'umuzun da güzelliğini yabancı parlamenterlere, delegasyona gösterelim istedik. Güzel oldu, Giresun'umuzu tanıttık. Ordu'da arkadaşlar Ordu'yu tanıttı. Güzel fındığın, güzel çayın Giresun'da olduğunu, kirazın anavatanının Giresun olduğunu, yaşanabilir tek adanın Giresun'da bulunduğunu, uzun yaşamı, yaylalarımızı anlattık."

Türkiye'nin her yerinin cennet olduğunu söyleyen Tatlı, Giresun'un yerinin ise başka olduğunu ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :