KEFEK Başkanı Katırcıoğlu:

KEFEK Başkanı Katırcıoğlu:

"CHP, kadınları siyasette kendi iç malzemesi olarak kullanıyor ve bunun üzerinden prim yapmaya çalışıyor. Ana muhalefet partisi bu anlayıştan vazgeçmeli, siyaseten kadınlar üzerinden prim yapmayı terk etmelidir" - "Kaftancıoğlu'nun hakaret içeren söylemle

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, CHP'nin kadınları siyasette kendi iç malzemesi olarak kullandığını ve bunun üzerinden prim yapmaya çalıştığını belirtti.

Katırcıoğlu, Canan Kaftancıoğlu'nun CHP İstanbul İl Başkanlığına seçilmesinin ardından yaşanan tartışmalara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Cinsiyet üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini belirten Katırcıoğlu, ana muhalefet partisi ve özellikle HDP'nin kadın ve çocuklarla ilgili meselelerde, samimi bir duruş sergilemek yerine kullanışlı bir siyasi bir alan olarak gördüğünü belirtti. Katırcıoğlu ayrıca bu durumun çözüm odaklı siyasi bir duruş olmadığını ifade ederek, CHP'nin "Hükümeti taşlayayım, belki buradan siyasi bir kazanç elde ederiz anlayışında" olduklarını da kaydetti.

Katırcıoğlu, kadın ve çocuk meselelerinin toplumun ortak sorunları olduğuna işaret ederek, "Toplumun iki önemli değeri kadın ve çocuk üzerinden AK Parti’yi nasıl vururum çabası beyhude bir yaklaşımdır. Bu mantık ülkeye zarar veriyor ve meselelerinin çözümüne katkı sunmuyor." dedi.

Ana muhalefet partisi liderinin kadına şiddetle ilgili yaklaşımını da eleştiren Katırcıoğlu, "Siyasi tarihimizde bugüne kadar kadınlar için ifade edilmemiş, 'Erkek hıncını karısından alır' sözlerinin Kılıçdaroğlu tarafından söylenmesi de hiçbir soruna karşı çözüm üretemeyen CHP'nin gerçekten kadına verdiği değerin net bir göstergesi olarak tarihe geçmiştir. Bu anlayış çürük ve hastalıklı bir aklın dışa vurmasıdır. Ana muhalefet partisinin bu siyasi anlayışı gerçekten kadın ve çocuk için hizmet üreten AK Parti kadrolarına saldırmasıyla da artık zirve yapmıştır. CHP, kadınları siyasette kendi iç malzemesi olarak kullanıyor ve bunun üzerinden prim yapmaya çalışıyor. Ana muhalefet partisi bu anlayıştan vazgeçmeli ve siyaseten kadınlar üzerinden prim yapmayı da terk etmelidir." diye konuştu.

- "Bu olaya kadın üzerinden bakmamak gerekir"

"Siyasette seçilen ve öne çıkan kadınlara yönelik saldırı" olarak da gündeme getirilen Kaftancıoğlu olayına da değinen Katırcıoğlu, bu olaya kadın üzerinden bakmamak gerektiğine dikkati çekti. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Katırcıoğlu, şunları kaydetti:

"Kaftancıoğlu’nun yaptığı faaliyetler ve söylemler açık bir şekilde ortadadır. Kendileri aslında sergilediği tutum ve davranışlar içinde özür dileyerek şahsının hata yaptığını da ikrar etmiştir. Yazdıklarının ve söylemlerinin onun kadınlığıyla alakası olmadığını belirtmek isterim. Bizler net biçimde onun siyaset yapma biçimini eleştiriyor, kendisini cinsiyetiyle değerlendirmiyoruz. Toplumun tüm değerlerine zıt bir şekilde devletine ve Cumhurbaşkanı'na karşı takındığı söylem ve davranışları bir erkeğin yapması durumunda da bizler yine aynı tonda net duruşumuzu gösterirdik. Siyasetçilerin milletin değerlerinden kopmaması gerekir. Kadınların siyasette etkinliğinin artmasını destekleyen biri olarak, kadınların siyasete incelik katmasını ve milletin değerleriyle barışık olmalarını istiyorum. Kaftancıoğlu'nun hakaret içeren söylemlerini en başta milletimiz sineye çekmez. Meseleyi bu bağlamından kopararak cinsiyetçi bir yaklaşıma getirilmesini de asla kabul etmiyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :