​KEDERİ BRAGA’LIM

​KEDERİ BRAGA’LIM

Avrupa’da henüz gol ve puanla tanışamayan Anadolu Kartalı, hasrete son vermek istiyor

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu üçüncü maçında bugün Portekiz temsilcisi Braga'yı konuk edecek. Saat 20.00’da başlayacak karşılaşmayı Azeri hakem Aliyar Aghayev yönetecek

UEFA Avrupa Ligi'ne istediği gibi başlayamayan Atiker Konyaspor, Braga karşısında ilk galibiyetini almak istiyor. Yeşil-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında grubun favorisi olarak gösterilen Shakhtar Donetsk'e 1-0, deplasmanda Gent'e ise 2-0 yenildi. Braga ise ilk maçta Gent ile 1-1 berabere kalırken, ikinci maçta Shakhtar Donetsk'e 2-0 yenildi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda 20.00'da başlayacak maçı Tivibu Spor 2 verecek. H Grubu'nun diğer maçında Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk, Lviv Arena'da Belçika takımı Gent'i ağırlayacak.

MAÇI AZERBAYCANLI HAKEM YÖNETECEK
Atiker Konyaspor-Braga maçını Azerbaycan Futbol Federasyonundan Aliyar Aghayev yönetecek. Aghayev'in yardımcılıklarını Zeynal Zeynalov ile Rza Mammadov'u yapacağı maçın ilave yardımcı hakemleri Orkhan Mammadov ve Rahim Hasanov, dördüncü hakemliğini ise Mubariz Hashimov üstlenecek.

VUKOVİC VE HORA MAÇ SAATİNDE BELLİ OLACAK
Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir'e konuk olan Atiker Konyaspor'da defans oyuncu Jagos Vukovic ve forvet Ioan Hora sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmamıştı. Dün yapılan antrenmanda takımla beraber antrenmana çıkan Vukovic ve Hora'nın durumunun maç saatinde belli olacağı öğrenildi.

KAZANMAMIZ İÇİN EN UYGUN ZAMAN
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda oynayacakları Braga maçının, kağıt üstünde 3 puan almaları açısından en uygun şartların oluştuğu karşılaşma olduğunu söyledi.  Kocaman, sahalarında Braga'yı konuk edeceklerini hatırlatarak, "Kağıt üstünde hem gol atmamız hem de 3 puan almamız açısından en uygun şartların olduğu maç gibi görünüyor. Eğer bunu başarabilirsek, futbolcu arkadaşlarımızla hem hesap yapma şansına sahip olacağız, hem de son derece ciddi bir öz güven sağlayacak. Müsabakanın sonucu ne olursa olsun, bize ciddi anlamda yol göstereceği maçlardan birisi olacak. Her zaman sözünü verebileceğim en önemli şey, sahada ilk dakikadan son dakikaya kadar, skor ne olursa olsun kendi bildiği yapmak için çaba gösteren bir takımımızın olduğudur"  dedi.

‘SEYİRCİ AVANTAJINI KULLANMALIYIZ’
Konyasporlu futbolcu Ali Turan da tarihi maçlardan birisine çıkacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:  "İlk iki maç istediğimiz sonuçları alamadık. Braga da buraya kazanmak için gelecek. Kaybettikleri an saf dışı kalacaklar. Saha ve seyirci avantajımızla kazanmak istiyoruz. İyi bir takıma sahibiz. Oturmuş bir sistemimiz var. Bunu Avrupa'da devam ettirmek istiyoruz. Bugün sahadaki 11 kişi elinden gelen mücadeleyi sergileyecek. Maçtan 3 puanla ayrılarak yarışta biz de varız demek istiyoruz."

Serkan, Douglas, Ali Turan, Vukovic, Skubic, Ali Çamdalı, Hadziahmetovic, Ömer Ali Şahiner, Meha, Halil İbrahim Sönmez, Bajic.

UEFA AVRUPA LİGİ H GRUBU

Takım            O         G         B         M        A         Y         P

1- S.Donetsk   2          2          0          0          3          0          6

2- Gent           2          1          1          0          3          1          4

3- Braga          2          0          1          1          1          3          1

4- Konyaspor   2          0          0          2          0          3          0