Keçiören'den Cerablus'a psikolojik destek

Keçiören'den Cerablus'a psikolojik destek

Keçiören Belediye Başkanı Ak:- "Belediyenin psikolojik destek birimi, halkın rehabilitasyonunu sağlamak adına zaman zaman Cerablus'a gidecek"- "Oradaki insanların psikolojilerini düzeltmek, onlara destek olmak, eğitimcilerin eğitimini vermek için bu deste

ANKARA (AA) - ORHAN ONUR GEMİCİ - ZEYNEP KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN - Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'a belediyenin psikolojik destek birimini göndererek, halkın rehabilitasyonunu sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.

Keçiören Belediye Başkanı Ak, AA muhabirine, belediyenin Cerablus'a yönelik yardımlarına ilişkin yürütülen destek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus halkının evlerine dönmeye başladığını anımsatan Ak, Cerablus'ta hayatın normale dönmesi amacıyla Keçiören Belediyesinin de maddi ve manevi desteğe başladığını belirtti.

- "Psikolojilerini düzeltmek için destek götürüyoruz"

Cerablus halkının normal hayatına dönmesinin en önemli göstergelerinden bir tanesinin okulların açılması olduğunu ifade eden Ak, "Biz orada bozulmuş, yıkılmış, DAEŞ'in karargah olarak kullandığı, içinde bubi tuzaklarının bulunduğu bir okulu temizledik, boya ve badanasını yaptık. Bazı yardım kuruluşlarımız ve bazı derneklerimizin malzeme desteğiyle eğitim zilini çaldık ve çocuklarımız eğitimlerine başladılar. Oradaki insanların psikolojilerini düzeltmek, onlara destek olmak, eğitimcilerin eğitimini vermek için bu destekleri götürüyoruz." diye konuştu.

Keçiören Belediyesinin psikolojik destek biriminin, halkın rehabilitasyonunu sağlamak adına zaman zaman Cerablus'a gideceğini belirten Ak, kentteki düzenlemeyi fark eden Türkiye'deki Cerablusluların evlerine dönmeye başladığına da dikkati çekti.

Türkiye'deki Suriyeli sorununa ilişkin çözümün, yine Suriye'de aranması gerektiğini belirten Ak, şunları kaydetti:

"Orada Anadolu Ajansının yapmış olduğu röportajlardan gördüm. İnsanlarda çok büyük bir memnuniyet var. Oradaki öğretmen ağlayarak bu hayalle yaşadıklarını söylüyor. Bunun yanında orada hemen hareketlenen sosyal alanlardan, çarşıdan bazı görüntüler gördüm, çok duygulandım. Türkiye'nin orada yapmış olduğu şey, çok önemli bir işti. Fırat Kalkanı tamamlanacak, amacına ulaştığı takdirde de o bölgeyi rahatlatacaktır. Umut ederiz ki normalleşme gerçekleşir, kendi özgürlüklerini kendi demokrasilerini oluştururlar. Bu, Türkiye'nin güvenliği açısından da son derece önemli." diye konuştu.

- 11 kişilik uzman ekip, Cerablus'a gitti

Cerablus'a bugüne kadar çeşitli temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu üç tır gönderen ve orada "Kardeşlik Parkı" adında bir park açan Keçiören Belediyesi, Sadık Handevu Okulunun iç ve dış boyamasını yaparak, eğitim malzemelerini de okula ulaştırdı.

Ayrıca bölgeye giden 6 kişilik uzman ekip, 10 gün boyunca bin 168 öğrenciye psikolojik destek verdi.

Yine psikolog, sosyal hizmet uzmanı, çocuk gelişim uzmanı ve tercümanın da aralarında bulunduğu 11 kişilik uzman ekip, 1 hafta boyunca öğretmen ve öğrencilere eğitim desteği, okul çağında çocuğu olan ailelere sosyal destek vermek üzere dün Cerablus'a gitti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :