Keçiören Belediyesinden sığınmacı kadınlara sağlık eğitimi

Keçiören Belediyesinden sığınmacı kadınlara sağlık eğitimi

Keçiören Belediyesi Göçmen Hizmetleri Merkezi'nin sağlık eğitimlerine katılan sığınmacı kadınlara sertifikaları verildi

ANKARA (AA) - Keçiören Belediyesi Göçmen Hizmetleri Merkezi'nin düzenlediği "kadın ve aile sağlığı" eğitimlerine katılan 20 sığınmacı kadın sertifikalarını aldı.

Keçiören Belediyesi Göçmen Hizmetleri Merkezi'nce düzenlenen, kadın, çocuk ve toplum sağlığı ile sığınmacıların Türkiye’deki haklarına yönelik üç günlük eğitimi tamamlayan 20 kadın, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da katıldığı törende sertifikalarına kavuştu.

Göçmenlerin yaşam koşullarının daha iyi hale getirilmesi için çalışan Göçmen Hizmetleri Merkezi'nin sekiz ayrı birimle hizmet verdiğini belirten Başkan Ak, “Bu hizmetleri gerçekleştirirken Keçiören’deki kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisindeyiz. Sadece sağlık alanında değil, diğer alanlarda da hizmet veriyoruz. Bir an önce savaşın sona ermesini ve hayatın normale dönmesini bekliyoruz. Sürecin sağlıklı işlemesi için ülkemiz her şeyi yapıyor. Hiç kimse öz toprağını, evini terk etmek istemez. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Kursumuza katıldığınız için hepinizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ak, kurslarda eğitim gören tüm kadınları tek tek tebrik etti.

- Eğitime katılanlar destek için teşekkür etti

Keçiören Belediyesinin eğitimine katılan Iraklı ve Suriyeli sığınmacı kadınlar ise kendileri için kurs düzenlenmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Kendi sağlıkları ile ailelerine nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgilendirildiklerini kaydeden sığınmacı kadınlar çok zor şartlar altında yaşarken Türkiye'ye geldiklerini anlattı. "Kapınızı açıp bize yardımcı oldunuz. Bizlere vermiş olduğunuz her türlü destek için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullanan Iraklı ve Suriyeli kadınlar, sertifikalarını Keçiören Belediye Başkanı Ak'ın elinden aldı.

Göçmen kadınlar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Ak, göçmen bir kadının bebeğini kucağına alarak sevdi. Uluslararası Göç Örgütü’nün işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim projesi 12 ay sürecek ve projeden toplam 250 göçmen kadın faydalanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :