KDV yüzde 1’e düşürülmeli

KDV yüzde 1’e düşürülmeli

ASKON Konya Şube AR-GE Birim Başkanı Atilla Sinacı, iş dünyası olarak KDV’nin yüzde 1’e indirilmesini talep ettiklerini, bu atılımla başta yatırımların artmasına yönelik onlarca olumlu gelişmenin beraberinde geleceğini dile getirdi

 

 

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya Şube AR-GE Birim Başkanı Atilla Sinacı, ekonomik gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın da geçtiğimiz hafta Konya ziyaretinde dikkat çektiği konulara dikkat çeken Sinacı, özellikle dijital dönüşüm merkezleri çalışmalarının son derece sevindirici olduğunu bildirdi.

BAKAN ELVAN ÜMİT VERDİ

Sinacı, “Sayın bakanımız Lütfi Elvan’ın ‘Hükümet olarak organize sanayi bölgelerinde tasarım ve dijital dönüşüm merkezleri kuracağız’ sözü bizleri heyecanlandırdı. ASKON olarak bu olumlu adımı sonuna kadar destekliyoruz. Yine, ‘Tek elden izin ve ruhsat işlemlerini gerçekleştiren mekanizmayı oluşturacağız’ sözü de son derece sevindirici ve olumlu bir atılımdır. Burada talebimiz izin ve ruhsat süreçlerinde İstanbul’dan sonra Konya’da organize olunmalı. Bütün bu olumlu adımları desteklemekle birlikte bizlerin de iş dünyası olarak bir kısım taleplerinin değerlendirilmesini arzu ediyoruz” dedi.

KDV’Yİ YÜZDE 1’E İNDİRELİM

Taleplerini de sıralayan Sinacı, “Sanayicilerimizin makine, teçhizat ve ekipman konusunda desteklenmeleri gerekmektedir. En önemli beklentimiz KDV’nin yüzde 1’e indirilerek yatırıma teşvik edilmesi. Yatırımların artması ile istihdam artacak, işsizlik azacak, ihracat artacak, dış borç azalacak, toplumun alım gücü artacak, enflasyon düşecek, faiz oranları düşecek. Bu ayrıntıların dikkate alınması ASKON olarak en önemli talebimizdir” dedi.

AR-GE Birim Başkanı Sinacı, ASKON olarak yatırım ve istihdama yönelik büyük bir katkı sağlayacak olan Çumra OSB’yi kısa sürede şehre ve ülkeye kazandıracaklarını dile getirerek, bu süreçte destek olan herkese teşekkür etti.