KDV indirimi sektörü rahatlatacak

KDV indirimi sektörü rahatlatacak

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) tarafından düzenlenen basın toplantısında yapı sektörü ve inşaat malzemelerinde Katma Değer Vergisi (KDV) indiriminin gerekliliği anlatıldı.

KONTİMDER genel merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısında KONTİMDER üyeleri adına açıklamalarda bulunan Başkanı Osman Başaran, inşaat ve yapı sektörünün ülkenin lokomotifi olarak adlandırılmasının tesadüf olmadığını aktardı. Başkan Başaran istatistiksel verilere yer vererek yaptığı konuşmasında inşaat sektörüne neden lokomotif denildiğini şu ifadelerle anlattı; “2015 yılında yüzde 4.9 oranında büyüme kaydeden inşaat sektörü 2016 yılında yüzde 7.2’lik büyüme oranına ulaşmıştır. Bu oran ülke ortalamasının 2 buçuk katından daha fazladır. Sektör faaliyetlerinin toplam katma değeri 119 milyar 602 milyon 945 liradır. Bu verilerle inşaat güven endeksi yüzde 85.8 olarak gerçekleşmiştir. Aynı dönemde ülkemizin tüketici genel endeksinin yüzde 67.8 olduğunu hatırlarsak arada hatırı sayılır bir fark olduğunu anlamamız daha kolay olacaktır.”

İnşaat sektörünün ülke ekonomisine yaptığı katkı ve sağladığı katma değerin sürekli olarak arttığını ifade eden Başkan Osman Başaran, inşaat sektörünün istihdama da büyük katkı sağladığına dikkat çekti. Vasıfsız ve eğitimsiz olarak nitelendirilen kesime de istihdam sunması yönüyle inşaat ve yapı sektörünün büyük bir yükü çektiğini hatırlatan Başkan Başaran, “Gözden kaçan ya da çok dile getirilmeyen bir başka gerçek ise inşaat sektörünün vasıfsız ve eğitimsiz istihdama sağladığı katkıdır ki, inşaat sektöründe okuma yazma bile bilmeyen binlerce personel çalıştığı hepimizin malumudur. Kısaca değindiğimiz rakamlardan da anlaşılacağı üzerek inşaat sektörü için boşuna lokomotif sektör denilmemektedir. Devletimizi idare edenlerin her buhranın ardından inşaat sektörünü teşvik edecek uygulamaları yürürlüğe koymaları boşuna değildir.”dedi. Ferit Hepokur-Memleket