KDK'nin "göreve başlatan" tavsiye kararı

KDK'nin "göreve başlatan" tavsiye kararı

KDK bir kadroya kayıt için gönderilmesi gereken evrakları mazeretinden dolayı teslim edemeyen kişinin mağduriyetini giderecek tavsiye kararı aldı

ANKARA (AA) - Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) bir kadroya kayıt için gönderilmesi gereken evrakları mazeretinden dolayı teslim edemeyen kişinin mağduriyetini giderecek tavsiye kararı aldı.

KDK'den yapılan açıklamaya göre, Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) başarılı olan bir kişi, İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanlığına ek yerleştirmeyle girmeye hak kazandı.

Kayıt için gönderilmesi gereken evrakları babasının aniden beyin kanaması geçirmesi ve acil ameliyata alınması sebebiyle istenilen tarih aralığında teslim edemeyen kişi, göreve başlayamadı ve bu mağduriyetinin giderilmesi için KDK'ye başvurdu.

Söz konusu başvuruyu inceleyen Ombudsmanlık, belirtilen kadroya başka birisinin yerleştirilmeyeceği ve hak kaybına sebebiyet verilmeyeceği görüşüne vardı.

Türkiye'deki uzman hekim ihtiyacını da göz önünde bulunduran KDK, başvurucunun TUS'ta başarılı olmasına ve bir kontenjana yerleştirilmiş olmasına rağmen öngöremediği bir durum nedeniyle sadece belgelerini süresi içerinde teslim etmemesi sonucunda atama işleminin iptal edilerek uzmanlık eğitimine başlama talebinin reddedilmesini hakkaniyete aykırı buldu.

Ombudsmanlık, söz konusu kadroya atama işleminin iptali kararının geri alınarak, başvurucunun mağduriyetinin giderilmesi hususunda Sağlık Bakanlığına tavsiyede bulunulmasına karar verdi.

KDK'nin verdiği tavsiye kararını uygulayan Sağlık Bakanlığı, başvurucunun atama işlemini gerçekleştirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :