Kazanım testlerinde en çok ilgiyi matematik gördü

Kazanım testlerinde en çok ilgiyi matematik gördü

Milli Eğitim Bakanlığınca, ortaokul ve lise öğrencileri ile lise mezunlarına yönelik açılan destekleme ve yetiştirme kursları ile hazırlanan kazanım kavrama testlerine ilgi bu yıl arttı- Yeni öğretim yılının birinci döneminde destekleme ve yetiştirme kurs

ANKARA (AA) - YASEMİN KALYONCUOĞLU- Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokul ve lise öğrencileri ve lise mezunlarına yönelik açılan destekleme ve yetiştirme kursları ile kazanım kavrama testlerine ilgi bu eğitim öğretim yılında arttı. Öğrencilerin test ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanan kazanım kavrama testleri arasında en yoğun ilgi matematik testlerine gösterildi.

MEB tarafından iki yıl önce başlayan ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarıyla, 8. sınıf öğrencilerine ortak sınavlara daha etkin hazırlanabilme imkanı sunulurken, aileler de masraftan kurtuldu.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, üç dönem olarak verilen destekleme ve yetiştirme kursları, 2015-2016 öğretim yılının birinci döneminde 22 bin 272, ikinci döneminde 22 bin 26 ve üçüncü döneminde ise 11 bin 908 eğitim kurumunda verildi.

- 4 milyon 453 bin öğrenci başvurdu

Bu eğitim öğretim yılı birinci döneminde 23 bin 9 eğitim kurumunda verilecek destekleme ve yetiştirme kursları, 268 bin 769 kadrolu ve sözleşmeli öğretmen, 39 bin 391 ücretli öğretmen ile hizmet verecek.

Geçen eğitim öğretim yılının birinci döneminde 4 milyon 307 bin öğrencinin başvurduğu destekleme ve yetiştirme kurslarına, bu yılın birinci döneminde 4 milyon 453 bin 819 öğrenci başvuruda bulundu.

- En çok indirilen ders matematik, en az Türk edebiyatı

Destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında, öğrencilerin test ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanan kazanım kavrama testleri ise 21 Ekim'de MEB'in internet sitesinde yayımlandı. Kazanım kavrama testleri, 21 Ekim-30 Kasım 2016 tarihleri arasında 11 milyon 501 bin 827 kez indirildi.

En çok indirilen kazanım testleri arasında ilk üç sırada matematik, Türkçe ve fen bilimleri testleri bulunuyor. Matematik kavrama testi 4 milyon kez, Türkçe ve yabancı dil testleri 3'er milyon kez internet üzerinden edinildi.

Fen bilimleri, sosyal bilgiler testleri 2'şer milyon kez, din kültürü ve ahlak bilgisi, beden eğitimi ve spor, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, dil ve anlatım ile fizik dersleriyle ilgili kazanım testleri ise birer milyon kez indirildi.

Kazanım kavrama testleri arasında en az ilgi ise kimya, coğrafya, biyoloji, tarih ve Türk edebiyatı testlerine oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :