Kazakistan'tan Ürdün Kralı Abdullah'a Barış Ödülü

Kazakistan'tan Ürdün Kralı Abdullah'a Barış Ödülü

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, küresel güvenliğe katkıda bulunanlara verilecek ödülün ilk sahibinin Kral Abdullah olduğunu açıkladı

ASTANA (AA) – Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, küresel güvenlik ve nükleer silahsızlanmaya katkıda bulunanlara ülkesi tarafından verilecek ilk Barış Ödülü'ne Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın layık görüldüğünü açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in Akorda Sarayı'nda yeni atanan büyükelçilerin güven mektubu sunma törenine katıldığı belirtildi.

Nazarbayev, törende yaptığı konuşmada, ülkesinin yapıcı ve barışçıl girişimleri, dengeli ve çok yönlü dış politikası sayesinde uluslararası arenada saygın bir yer kazandığını ifade ederek, Kazakistan’ın 2017-2018 döneminde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne geçici üye olmasının bunun bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Kazakistan’ın nükleer silahlarla mücadele hareketinin kurucusu ve lideri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Nazarbayev, "Bu bağlamda yeni bir girişim başlattık. Küresel güvenlik ve nükleer silahsızlanmaya katkıda bulunanlara Barış Ödülü vereceğiz. Barış ödülünün ilk sahibi, Ürdün Kralı 2. Abdullah oldu." ifadelerini kullandı.

Nazarbayev, Kral Abdullah'ın Ürdün'ü Ortadoğu'nun istikrar merkezi haline getirdiği için ödüle layık görüldüğünü kaydetti.

Nazarbayev, gelecek yıllarda ödül sahibinin özel bir komite tarafından belirleneceğine değinerek, ödülün Semey nükleer deneme sahasının kapatıldığı 29 Ağustos'ta verileceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :