Kazakistanlı gazeteciler Adıyaman'da

Kazakistanlı gazeteciler Adıyaman'da

Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Joyamergen Naziya:- "Türk meslektaşlarımızla iş birliği yapmak istiyoruz"

ADIYAMAN (AA) - Kazakistan'dan Adıyaman'a gelen Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Joyamergen Naziya, Türk gazetecilerle iş birliği yapmak istediklerini söyledi.

Naziya ve beraberindeki gazeteci heyeti, Anadolu Ajansı (AA) Adıyaman Bürosu'nu ziyaret etti.

Anadolu Ajansının köklü ve tecrübeli bir kuruluş olduğunu belirten Naziya, kente Kazakistan'da görev yapan 8 basın mensubuyla geldiklerini söyledi.

Naziya, "Türkiye hakkında bilgi alıp Türkiye'yi tanımaya çalışıyoruz. Türkiye'deki gözlemlerimizi Kazakistan'a gittiğimizde meslektaşlarımıza aktaracağız. Birlikte geldiğimiz ekip arasında gazeteci, televizyon ve radyocu var." diye konuştu.

Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan'ın ev sahipliğinde kentte görevli gazetecileri ziyaret ettiklerini ve tecrübelerini dinlediklerini anlatan Naziya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AGAD ile ortak proje hazırlayacağız. Bu proje kapsamında ev sahibi Adıyaman başta olmak üzere Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'e gideceğiz. Gittiğimiz yerlerde basın mensuplarıyla görüşeceğiz. Türk meslektaşlarımızla iş birliği kurmak istiyoruz. Türk medyasındaki tecrübeleri Kazakistan'a gittiğimizde meslektaşlarımızla paylaşmak istiyoruz.

Türkiye, bizim için çok önemli. 1991'de Kazakistan'ı bağımsız olarak tanıyan ilk ülke Türkiye'dir. Bu yüzden Türkiye'yi önemsiyoruz."

Havasının sıcak olduğunu ama Adıyamanlıların hoşgörülü olduklarını belirten Naziya, Türk dünyası ile gazeteciler birliğini güçlendirmek istediklerini ve anında haber paylaşımı yapmak istediklerini ifade etti.

Naziya, Türkiye'yi çok sevdiğini ve her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını vurguladı.

Aslan da Kazakistanlı gazetecileri kentte ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu, Kazakistanlı gazetecilerle Adıyaman'ın kültürel mekanlarını gezeceklerini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :