Kazakistan'ın GSYH'sinin yüzde 40'ı kadın girişimcilerce oluşturuluyor

Kazakistan'ın GSYH'sinin yüzde 40'ı kadın girişimcilerce oluşturuluyor

Kazakistan Kadın Girişimcileri Konseyi Başkanı Ramazanova:-"Kazakistan gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 40’ı kadınlarca oluşturuluyor. Devlet tarafından kadın girişimciliğe destek arttı"

ASTANA (AA) - Kazakistan Kadın Girişimcileri Konseyi Başkanı Lazzat Ramazanova, ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 40'nın kadın girişimcilerce oluşturulduğunu söyledi.

Ramazanova, Merkezi Haberleşme Bürosunda düzenlediği basın toplantıda yaptığı konuşmada, ülkede kadınların girişimcilik sektörüne katkılarının arttığını, kadınların bireysel girişimcilerin yüzde 47’sini oluşturduğunu belirtti.

Çiftliklerin yüzde 19'unu ve şirketlerin yüzde 26'sını kadınların yönettiğine işaret eden Ramazanova, “Kazakistan gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 40’ı kadınlarca oluşturuluyor. Devlet tarafından kadın girişimciliğe destek arttı.” ifadesini kullandı.

Kadın Girişimcileri Konseyi Atırau Eyaleti Başkanı Aliya Bekkoja, fabrika yöneticisinden inşaata, balık üretimine kadar birçok alanda kadınların faaliyet gösterdiğini belirterek, “Eskiden balık üretimiyle erkekler ilgilendiyse, bugün bu işi kadınlar yapıyor. Bu kadın oranının arttığını gösteriyor." diye konuştu.

Kadınların girişimcilikle beraber aile işlerini ve çocuk eğitimini de götürdüğüne dikkati çeken Bekkoja, kendisinin de bir iş sahibi olmasına rağmen, sıradan bir ev hanımı gibi evdeki yemek ve temizlik işlerini yaptığını ve çocuklarına baktığını sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :