Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. Yılı

Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. Yılı

Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde düzenlenen kültürel etkinliklerle kutlandı- Kazak çadırı şeklinde düzenlenen sahnede Kazakistanlı öğrenciler milli kıyafetleriyle ülkenin kültürel hayatını sahneledi

MUĞLA (AA) - Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) düzenlenen kültürel etkinliklerle kutlandı.

MSKÜ Şehit Polis Yaşar Özlem Amfisinde Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri Edebiyatları Bölümü Türk Dünyası Tiyatro Topluluğunca düzenlenen etkinlikte, Kazak kültürü tanıtıldı, yöresel oyunları sergilendi, şarkılar söylendi.

Etkinliğe üniversitede öğrenim gören Kazakistanlı öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar ve öğretim üyeleri de katıldı.

İki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Yrd. Doç. Dr. Ekrem Ayan, Kazakistan için 16 Aralık'ın çok özel bir gün olduğunu söyledi.

25 yıl önce bağımsızlığını ilan eden Kazakistan'ın dünya yıldızı olma yolunda ilerlediğini belirten Ayan, Kazakistan Cumhuriyeti'nde önemli ve büyük ölçekli devlet dönüşümleri yaşandığına işaret etti.

Uluslararası arenada yürütülen çalışmalarla 120'den fazla ülkenin Kazakistan'ı resmen tanıdığına değinen Ayan, "Kazakistan BM'in tam ve aktif bir üyesi oldu. Her şeyden önemlisi ise tüm Kazakistanlıların aklında bağımsızlık anlayışının yerleşmesidir." diye konuştu.

- Ruskulbekov'un hayatı anlatıldı

Konuşmaların ardından Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü doktora öğrencisi Senbek Utebekov, 1986’da bağımsızlık mücadelesinde şehit düşen Kazak genci Kayrat Ruskulbekov'un yaşadıklarını canlandırdı.

Etkinliğin ikinci bölümünde de Kazak çadırı şeklinde düzenlenen sahnede Kazakistanlı öğrenciler milli kıyafetleriyle kültürel hayatı, müzikleri ve danslarını tanıttı. Programda öğrenciler Türkiye'de köstek kesme, Kazaklar'da ise Tusav Keser denilen adeti sahneledi.

Programın sonunda öğrenciler tarafından Kazakların Atameken adlı şarkısı söylendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :