Kazakistan'daki terör saldırıları

Kazakistan'daki terör saldırıları

Kazakistan Dışişleri Bakanı İdrisov: - “Terör olaylarının yatırım iklimini etkilediğini düşünmüyorum”

ASTANA (AA) - Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan İdrisov, 5 Haziran’da Aktöbe’de düzenlenen terör saldırılarının yanı sıra arazi protestolarının yatırım iklimini etkilemediğini söyledi.

İdrisov, Kazmedia iş merkezinde basın mensuplarının ve halkın katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, arazi protestoları ile ilgili hükümetin medeni bir diyalog sahası oluşturarak gerginliğin azalttığını ve ülkedeki yabancı iş ortaklarının bu süreçten etkilenmemesi gerektiğini belirtti.

Aktöbe’deki terör olaylarında emniyet birimlerinin ortak tedbirleri ve halk dayanışmasının Kazakistan’a olan güvenin artmasını sağladığını belirten İdrisov, “Terör olaylarının yatırım iklimini etkilediğini düşünmüyorum. Tam tersine olaya sağlıklı yaklaşım ve net profesyonel tepkinin yanı sıra toplumun tehdide karşı birlikte hareket etmesi olumlu izlenim yarattı.” dedi.

İdrisov, Kazakistan’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeliğine adaylığına ilişkin de üyelik için aktif çalışmalar yürüttüklerine işaret etti. Dışişleri Bakanı “Bugün heyetimiz sonuçlandırma aşamasına katılmak üzere New York’a gitti. Biz de BMGK'ya üye olma hakkımızı ve konseyin yararına çalışacağımızı ispatlamaya çabalayacağız.” diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :