Kazakistan'da yanan otobüs

Kazakistan'da yanan otobüs

Özbekistan, vatandaşlarının cenazelerini alması için Aktöbe'ye uçak gönderiyor

TAŞKENT (AA) - Özbekistan, Kazakistan'da bir yolcu otobüsünde çıkan yangında ölen vatandaşlarının cenazelerinin ülkeye getirilmesi için kazanın olduğu Aktöbe'ye uçak gönderiyor.

Acil Durumlar Bakanlığı, kazada ölen Özbek vatandaşlarının cenazelerinin ülkeye getirilmesi için uçağın hazırlandığını ve en kısa zamanda olay yerine hareket edeceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Taşkent'ten kalkacak uçakta Acil Durumlar ve Sağlık bakanlıkları yetkilileri, kurtarma ve sağlık ekipleri ile uzmanların da yer alacağı ifade edildi.

Açıklamada, yangında ölenlerin kimliklerinin belirlenmesine yönelik çalışmaların da sürdüğü belirtildi.

Bu arada Dışişleri Bakanlığı da Aktöbe eyaletinin İrgiz ilçesi yakınlarında meydana gelen kazadan yaralı kurtarılan 5 kişiden 2'sinin Özbek vatandaşı olduğunu kaydetti.

Astana Büyükelçiliği görevlilerinin olay yerine gittiği ifade edilen açıklamada, büyükelçilik bünyesinde de ölenlerin yakınlarına destek amacıyla acil telefon hattı kurulduğu duyuruldu.

Aktöbe eyaletinde seyir halindeki yolcu otobüsünde yangın çıkması sonucu 52 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :