Kazakistan’da uluslararası gıda fuarı

Kazakistan’da uluslararası gıda fuarı

Fuarda 14 ülkeden gelen 75’ten fazla şirket gıda ürünlerini ve donatımlarını sergiledi

ASTANA (AA) - Kazakistan’da 18. Uluslararası Interfood Astana Gıda Sanayisi Fuarı'na 14 ülkeden 75’ten fazla şirket katıldı.

Körme Fuar Merkezi'nde başlayan ve iki gün sürecek olan fuara Türkiye, Bulgaristan, Belarus, Almanya, Endonezya, Letonya, Litvanya, G. Kore, Kazakistan, Çin ve Rusya'nın da aralarında bulunduğu toplam 14 ülkeden 75’ten fazla şirket katıldı.

Kazakistan’ın İTECA fuar firması tarafınca düzenlenen fuarda et, ekmek, pasta ve şekerleme, içecek ürünlerinin yanı sıra ekmek fırını ürünleri de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Fuara katılan Belaruslu iş adamı Vadim Popoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarda et ürünlerini sergilediklerini belirterek, “Belarus’taki en büyük sucuk fabrikası adına fuara ikinci kere katılıyoruz. Fabrikamız ayda 2 bin ton et ve 3 bin ton sucuk üretiyor.” dedi.

Son iki yıldır Kazak piyasasına girmeye çalıştıklarını dile getiren Popoviç, fuara dana etinden yapılan ürünleri getirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
“Ürünlerimiz tam helal değil. Helal olması için belli bir ritüellerin yapılması şart. Bu arada helal sertifikası için başvurduk. Sertifikamızı aldıktan sonra ihracat miktarını artırmayı planlıyoruz.”

Fuara Türkiye'den katılarak ekmek fırını donatılarını sergileyen Sabır Karakuş ise fabrikalarının Konya’da bulunduğunu belirterek, “Bugüne kadar yaklaşık 60 ülkeye ihracatımız bulunmaktadır. Kazakistan’da ise şu ana kadar iki tane ekmek fırın sistemini kurduk.” şeklinde konuştu.

Karakuş, dünya çapında yaşanan ekonomik krizin Kazakistan’ı da etkilediğini vurgulayarak, “Bu süreçler geçicidir. Biz bunların hepsine hazırlıklıyız. Bütçeye göre tasarlanmış makinelerimiz de var.” ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :