Kazakistan'da otomobil üretimi yüzde 150 arttı

Kazakistan'da otomobil üretimi yüzde 150 arttı

Kazakistan Yatırımlar ve Kalkınma Bakanı Jenis Kasımbek:- "Yılın 8 ayında ülkede 19 binin üzerinde otomobil üretildi. Bu 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 150 artışa işaret ediyor"

ASTANA (AA) – Kazakistan Yatırımlar ve Kalkınma Bakanı Jenis Kasımbek, bu yılın 8 ayında ülkede 19 binin üzerinde otomobil üretildiğini, bunun 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 150 artışa işaret ettiğini söyledi.

Kasımbek, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen "Dördüncü sanayi devrimi koşullarında yeni gelişme imkanları" temalı 6. Otomobil Üreticiler Forumu'nda yaptığı konuşmada, ocak-ağustos döneminde ülkede 120 milyar tenge değerinde 19 binden fazla otomobil üretildiğini ve bunun geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 150 artışa işaret ettiğini belirtti.

2020 yılına kadar 100 bin otomobil üretmeyi hedeflediklerini ifade eden Kasımbek, otomobil üretim miktarının sert yükselmesinde piyasadaki talebin, yeni ihracat piyasalarının açılmasının, kredi kolaylıklarının ve diğer devlet destekli programların etkili olduğunu vurguladı.

Kasımbek, geçen yıl Kazakistan'da satılan her ikinci otomobilin yerli fabrikalarda üretildiğine dikkati çekerek, "Gelecek yıl kredi kolaylıklarını öngören programlar devam edecek." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :