Kazakistan, turizmin GSYH içindeki payını yüzde 8'e çıkaracak

Kazakistan, turizmin GSYH içindeki payını yüzde 8'e çıkaracak

Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı Muhamediulı: - “Hırslarımız büyük. Turizm sektöründeki gelirlerin GSYH içinde yüzde 1 olan payını 2025 yılına kadar yüzde 8’e çıkarmayı hedefliyoruz” - "Kazakistan, Güney-Doğu Asya ile Avrupa ve ABD arasında büyük turizm a

ASTANA (AA) - Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı Arıstanbek Muhamediulı, ülkenin turizm gelirlerinin gayrı safi yurt içi hasılada yüzde 1 olan payını 2025 yılında yüzde 8’e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Muhamediulı, Kazmedia binası konser salonunda düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, geçen yıl turizmin ülke ekonomisinin 6 ana sektöründen biri olduğunu belirterek, “Hırslarımız büyük. Turizm sektöründeki gelirlerin GSYH içinde yüzde 1 olan payını 2025 yılına kadar yüzde 8’e çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kazakistan Cumhurbaşkanının halka seslenişinde turizmin ülke ekonomisinin gelişmesinin önemli kaynaklarından olduğu ifadelerine atıfta bulunan Muhamediulı, geçen yıl turizm sektörünün konseptinin güncellendiğini aktardı.

Bakan Muhamediulı, ilk kez devlet düzeyinde turizm sektörünü idare eden Kazak Turizm Ulusal Şirketinin kurulduğunu aktararak, şirketin amacının turizmi iç ve dış piyasada ilerletmek ve yatırım çekmek olduğunu söyledi.

Kazakistan’ın uluslararası kategoride turizm merkezi olmak için gerekli imkanlara sahip olduğuna dikkati çeken Muhamediulı, “Kazakistan, Güney-Doğu Asya ile Avrupa ve ABD arasında büyük turizm akımı için transit bölge olabilir.” diye konuştu.

Muhamediulı, başkent Astana yakınlarındaki Burabay-Şuçinsk tatil bölgesi altyapısının geliştirilmesi ve Mangıstau eyaletinde büyük turizm projelerinin uygulanmasının planlandığını, ayrıca projelerin bölgede turizm alanındaki küçük ve orta ölçekteki girişimciliği geliştireceğini ve halka iş imkanları sağlayacağını dile getirdi.

“Amacımız ülkede dört mevsim prensibiyle turizm imkanlarını genişletmek.” diyen Muhamediulı, bunun için standart dışı dinlenme tesislerinin dışına çıkmak ve yeni spor çeşitlerini geliştirmek gerektiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :