Kazakistan ile Azerbaycan arasında kültürel ilişkiler

Kazakistan ile Azerbaycan arasında kültürel ilişkiler

Azerbaycan Milli Meclisi Azerbaycan-Kazakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Aliyev: - "Dünyanın en büyük müzelerinden Kazakistan Milli Müzesi'nde Azerbaycan bölümünün oluşturulması, ülkemizin kültür ve tarihinin tanınmasını sağlayacak, iki ülk

ASTANA (AA) - Kazakistan Milli Müzesi'nde, Azerbaycan'ın kültürü ve tarihini yansıtan eserlerin yer alacağı Azerbaycan bölümünün açılmasına dair memorandum imzalandı.

Memoranduma, Kazakistan Müze Müdürü Darhan Mınbay ile Azerbaycan Milli Meclisi Azerbaycan-Kazakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Adil Aliyev tarafından imza atıldı.

İmza töreninde, Azerbaycan'ın Astana Büyükelçisi Raşad Mammadov da hazır bulundu.

Adil Aliyev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memorandum çerçevesinde müzeye Azerbaycan kültürünü ve tarihini yansıtan eserlerin getirileceğini söyledi.

Memorandumun, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesine katkı sağlayacağına işaret eden Aliyev, "Dünyanın en büyük müzelerinden Kazakistan Milli Müzesi'nde Azerbaycan bölümünün oluşturulması, ülkemizin kültür ve tarihinin tanınmasını sağlayacak, iki ülkeye de hizmet edecek." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :