Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev Polonya’da

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev Polonya’da

Kazakistan, Polonya ve Rusya ile taşımacılık alanında üçlü anlaşmanın oluşturulmasını, Kafkas koridorunun kullanılmasını önerdi

ASTANA (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in, Polonya ve Rusya ile taşımacılık alanında üçlü anlaşma oluşturulması ve Kafkas transit koridorunun kullanılmasını önerdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı basın ofisinden yapılan açıklamada, Polonya ziyareti kapsamında Polonya-Kazakistan iş forumuna katılan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in konuşmalarına yer verildi.

Nazabayev, yaptığı konuşmada, Kazakistan’da Polonya sermayeli 100’den fazla şirketin faaliyet gösterdiğini belirterek, “Polonya’nın onlarca büyük şirketinin iş birliği için ilgili olduğunu biliyoruz. Şu an Kazakistan’da Polonya sermayeli şirketlerin katılımıyla 100 milyon dolar değerinde 3 proje hayata geçiriliyor.” dedi.

Kazakistan’ın küçük ve orta boy işletmeciliği desteklediğine işaret eden Nazabayev, girişimcilere yardımcı olmak için elverişli iş koşullarını amaçlayan ulusal programlar uygulandığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Kazakistan ile Polonya’nın transit taşımacılık potansiyelinin kullanılmasının önemine vurgu yaparak, Polonya ve Rusya ile üçlü anlaşma oluşturulması ve Kafkas transit koridorunun kullanılmasını önerdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :