Kazada kopan kolu dikildi

Kazada kopan kolu dikildi

Yozgat’ta dolmuş şoförünün, minibüsüyle geçirdiği kazada kopan kolu Özel Konya Hospital’da yapılan başarılı ameliyatla dikildi.

Yozgat’ta dolmuş şoförlüğü yapan 62 yaşındaki Hamit Ceylan, minibüsüyle tek başına seyir halindeyken tek taraflı trafik kazası geçirdi. Kaza sonrası sol kolu kopan Ceylan’a ilk müdahaleyi yolda devriye gezen jandarma ekipleri yaptı. Ambulansla Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan talihsiz adam, buradan da Özel Konya Hospital’a sevk edildi. Ortopedi ve Travmatoloji ekibi tarafından muayene edildikten sonra ameliyata alınan Ceylan’ın kopan kolu başarılı bir operasyonun ardından yerine dikildi.

Ortopedi ve Travmatoloji ekibi adına hasta hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün, "Trafik kazası sonrası sol kolda bütünüyle cilt, cilt altı kas dokuyu alıp götüren bir yaralanmayla gelen hastamıza ilk müdahale yapıldı. İlk müdahalede kolun kan dolaşımı tesis edildi. Ardından kas damar sinir yapıları tamir edildi. Üzerine cilt nakli gerçekleştirildi. Şimdi ise hastamızı takip ediyoruz. Bilahare muhtemel kol fonksiyonunu sağlamak için kas nakli yapmamız gerekecek" dedi.

Olayı anlatan Hamit Ceylan’ın oğlu Selami Ceylan ise, "Babam, yolcuları bıraktıktan sonra geri dönerken aracı tek taraflı olarak yola yatırıyor. Kaza sonrası yaklaşık 35 metre sürüklenen babamın kolu kopuyor. Sonra arkadan gelen askeri araç olayı görerek babamı hastaneye götürüyor. Yapılan müdahalelerden sonra hastane bizi Konya Hospital’a sevk ettiler. Hastamızın kolunun kesilmesini beklerken burada kolun tamir edileceğini söylediler" şeklinde konuştu.