Kaza geçiren vatandaşa damarlı kemik ve doku nakli

Kaza geçiren vatandaşa damarlı kemik ve doku nakli

Konya’da geçirdiği kaza sonrasında birçok defa ayağından ameliyat olan lokanta sahibi, gerçekleştirilen damarlı kemik ve doku nakli ile iyileşme sürecine girdi.

Meram Sanayi Sitesi’nde ağabeyiyle birlikte lokanta işleten 36 yaşındaki İbrahim Yalman, 2013 yılında bisikletiyle eve giderken çöp arabasıyla çarpışması sonucu sol ayağından yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Ayağında kırıklar olan ve kaldırıldığı hastanede ameliyata alınan Yalman, sonraki yıllarda da yine sol ayağında meydana gelen çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle defalarca ameliyat geçirdi. Geçirdiği ameliyatlar neticesinde tam olarak sağlığına kavuşamayan Yalman, Özel Konya Hospital’de Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün’e başvurduktan sonra öncelikle ayağındaki iltihabın giderildiğini, ardından ameliyata alındığını anlatarak, "Ameliyattan sonra iki ay kadar bekledim. Ondan sonra kemik ameliyatımı gerçekleştirildi” dedi.

“21 GÜN İKİ AYAĞIM BİRBİRİNE BAĞLI DURDUM”

Daha sonra gerçekleştirilen doku nakli ameliyatında ise Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün ve ekibinin farklı bir yöntemle ameliyatı gerçekleştirdiğini anlatan Yalman, “İki ayağımı birleştirip ameliyatımı gerçekleştirdiler. Sağlam ayağımdan parça aldılar, hasarlı ayağıma yapıştırdılar. 21 gün iki ayağım birbirine bağlı durdum. 21 gün sonra ayağımı ayırdıktan sonra ameliyatımın başarılı olduğunu söylediler. Daha sonra taburcu oldum. Şimdi de iyileşmesini bekliyorum” şeklinde konuştu.

Ekibiyle birlikte gerçekleştirdiği ameliyatla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün de, Yalman’ın daha önceden çeşitli müdahaleler geçirmiş olduğu halde, sol ayağında kaynamamış bacak kırığı tespit ettiklerini belirterek, "Tetkikler sonucunda kırığın üzerindeki deri dokusunun da oldukça sağlıksız olduğunu anladık. Yaptığımız planlama sonrasında hastamızı ameliyata aldık ve damarlı kemik nakli yaparak kırığın kaynamasını hızlandırmayı amaçladık. Damarlı kemik naklinin beraberinde cilt dokusunun kötü olması sebebiyle damarlı kemik naklinin üzerinde aynı şekilde damarlı deri ve kas nakli yaparak kapattık. Bir süredir takibimiz altında olan hastamızda her şey yolunda gidiyor. Kaynama sürecinin olumlu şekilde sonuçlanacağını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.