Kayyum zamanında asıldı HDP'li başkanın ilk icraatı bayrağı indirmek oldu!

Kayyum zamanında asıldı HDP'li başkanın ilk icraatı bayrağı indirmek oldu!

Kızıltepe ilçesinde belediye başkanlığı kayyumdan HDP’ye geçti, kısa süre sonra belediye binasına asılan Türk bayrağı indirildi. Belediye'nin internet sitesine de ulaşılamıyor.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde belediyenin yönetim vekaleten kayyumdaydı.

31 Mart'ta 2019 yapılan yerel seçimlerde Kızıltepe Belediye Başkanlığına seçilen Nülifer Elik Yılmaz, ilçe seçim kuruluna giderek mazbatasını aldı.

Mazbatasını alan Yılmaz, Belediye binasına gelerek göreve başladı.

Yılmaz'ın ilk işi yaklaşık iki yıldır belediye başkanlığı ile kaymakamlık görevini birlikte yürüten Mehmet Yüzer zamanında Kızıltepe Belediye binasına asılan Türk bayraklarını indirtmek oldu. 

VATANDAŞ TEPKİLİ

21 Mart'ta düzenlenen Nevruz şenliğinde Belediye bayraklarla donatılırken halk büyük meydanda baharın gelişini kutlamıştı. 

Belediyeye alınan otobüslerin 27 Mart'ta yapılan teslim töreninde de belediye binasındaki bayraklar net bir şekilde görülüyordu.

Seçimi kazanan HDP'li Nülifer Elik Yılmaz'ın Türk bayrağını indirmesine vatandaşlar "HDP'nin bayrak hazımsızlığı daha ilk günden başladı" sözleri ile tepki gösterdi.

Bu arada yeni yönetimin göreve başlaması ile birlikte Kızıltepe Belediyesi'nin resmi internet sitesinin de kapatıldığı görüldü. Sitede bir arıza mı olduğu yoksa HDP'li yönetimin siteyi güncellemek için mi kapattığı bilinmiyor.

Etiketler :