Kayyum atanan şirketin çalışanlarına "15 Temmuz" mesajı

Kayyum atanan şirketin çalışanlarına "15 Temmuz" mesajı

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Dolu: - "Bu hainler cezasız kalmayacak ve kalmamalı. Bunlar masum halkın üzerine acımasızca bomba yağdırdı. Bu hainler yargı önünde hesap verirken Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükumetimiz masum ki

İZMİR (AA) - Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Tuncay Dolu, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında TMSF yetkililerinin kayyum olarak atandığı Alfemo AŞ'nin çalışanlarına hitaben, ''Bu hainler yargı önünde hesap verirken Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükumetimiz masum kişilerin zarar görmeyeceğinin garantisini vermiştir, kayyum atanması demek çalışan bir işletmenin kapanması demek değil aksine devlet güvencesi ile devam etmesi demektir'' dedi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkililerinin kayyum olarak atandığı İzmir’in Torbalı ilçesinde kurulu olan mobilya üreticisi Alfemo AŞ'ye ait fabrikada, işçilere, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Ağaç-İş Sendikasınca yürütülen proje kapsamında iş sağlığı ve güvenliği, iş hukuku, sosyal güvenlik ve mobbing eğitimleri verildi.

Eğitim kapsamında sendikanın Genel Başkan Vekili Av. Tuncay Dolu, fabrika çalışanlarına yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgiler verdi. Dolu, işçilerden gelen "İşimize son verilecek korkusu ile çalışıyoruz, Ne yapacağız?" sorusu üzerine, TMSF’ye devredilen mobilya devinin şu anki durumu hakkında ve çalışanların hakları konusunda fabrika işçilerine açıklamalarda bulundu.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine dikkat çeken Dolu, işçilere şöyle seslendi:

''Ülkemiz ve bizler 15 Temmuz’da çok önemli bir badire anlattık. Eğer hainler o gece istediklerini alsalardı ne vatan ne ekmek ne de iş kalırdı. O geceyi hainlerin hedef aldığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde hava saldırısının altında geçiren ve yaralanarak 15 Temmuz Gazisi olan bir kardeşiniz olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki bu hainler cezasız kalmayacak ve kalmamalı. Bunlar masum halkın üzerine acımasızca bomba yağdırdı. Bu hainler yargı önünde hesap verirken Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükumetimiz, masum kişilerin zarar görmeyeceğinin garantisini vermiştir. Sizin ekmek tekneniz bir dünya markasıdır ve TMSF’ye devredilmesi sizi korkutmamalı. Kayyum atanması demek çalışan bir işletmenin kapanması demek değil aksine devlet güvencesi demektir. Sizler işinizi en iyi şekilde yapmaya devam edin. Sayın Cumhurbaşkanımız da zaten bu tarz fabrikaların kapatılmasını istememektedir.”

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında savcılığın talebi üzerine İzmir Sulh Ceza Hakimliğince, Alfemo AŞ'ye 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 13. ve 19. maddeleri ve CMK'nın 133. maddesi uyarınca kayyum tayin edilmesine karar verilmiş, 1 Ekim'de şirkete TMSF yetkilileri kayyum olarak atanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :