Kayyum atanan Mardin Belediyesi'nden ilk mesaj: Sizin için çalışıyoruz

Kayyum atanan Mardin Belediyesi'nden ilk mesaj: Sizin için çalışıyoruz

Görevden almalar sonrası, Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın kayyum olarak atandığı Mardin Belediyesi'nden ilk mesaj geldi. Twitter hesabından,"Mardinimiz için yeniden iş başındayız, sizin için çalışıyoruz" denildi.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin, Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerine yapılan terör operasyonu sonrasında Mardin Belediye Başkanlığına atandı.

Atama sonrası Mardin Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. Sosyal medya kanalı Twitter'dan yapılan açıklamada "Mardinimiz için yeniden iş başındayız. Sizin için çalışıyoruz" denildi.

Öte yandan göreve başlayan Vali Yaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanlığı'nın teveccühü ile göreve getirildiğini söyledi. Vali Yaman, "Eski çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bütün genç yaşlı demeden herkese hizmet etmeye devam edeceğiz. Artık belediyenin kaynakları terör örgütüne dağa aktarılmayacak, çalışmalar sürüyor” dedi.

MUSTAFA YAMAN KİMDİR?

1961 yılında Çorum İlinin Osmancık İlçesinde doğdu. İlkokul, Orta ve Lise öğrenimini Osmancık İlçesinde tamamladı.1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu ve Avukatlık stajını bitirdi.

1986 yılında Kütahya İlinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Bilgi ve görgü artırmak amacı ile 1 sene Belçika'da kaldı. Kaymakam Adaylığı stajı döneminde Ürgüp Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Kura ile Almus Kaymakamlığına başlayarak daha sonra Mazgirt, Bozova, Delice, Beypazarı ve Niksar İlçelerinde Kaymakamlık yaptı.

İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatına Hukuk Müşaviri olarak atandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdürlüğü, Tunceli Valiliği, Giresun Valiliği, Kırklareli Valiliği ve Balıkesir Valiliği görevlerinde bulundu.

Mustafa Yaman 30,05,2016 tarih ve 2016/8864 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından onaylanan Valiler Kararnamesiyle Mardin Valiliği görevine atandı.

Avukat Gülseren Hanımla evli olup 1 çocuk babasıdır.