Kayserispor'da genç teknik direktör geleneği sürüyor

Kayserispor'da genç teknik direktör geleneği sürüyor

Son 10 yılda genç teknik direktörlere takımı emanet eden sarı-kırmızı yönetim, kısa bir süre önce de Mutlu Topçu'yu göreve getirerek, genç teknik adam geleneğinden vazgeçmedi

KAYSERİ (AA) -  MUSTAFA ÖNAL - Son 10 yılda genç teknik direktörlere takımı emanet eden Kayserispor, kısa bir süre önce de gelecek vaat eden Mutlu Topçu'yu göreve getirerek, genç teknik adam geleneğinden vazgeçmedi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, sarı-kırmızılı ekip, son 10 yıldır kariyerlerine yeni başlamış teknik direktörlere takımı emanet ederek, farklı bir yol izledi.

Kayseri temsilcisi bu süreçte Ertuğrul Sağlam, Tolunay Kafkas, Shota Arveladze ve Robert Prosinecki ile uzun süreli çalıştı ve önemli başarılar elde etti.

Kayserispor, Sağlam, Kafkas, Shota ve Prosinecki döneminde Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda önemli başarılar elde etmiş, Kafkas döneminde Ziraat Türkiye Kupası'nın da sahibi olmuştu. Sarı-kırmızılı ekip, genç teknik adamlarının liderliğinde ayrıca Avrupa kupalarında da eleme turlarında elde ettiği başarılarla adından söz ettirmişti.

Spor Toto Süper Lig'de başarılı geçirdiği son on yılın ardından bir alt lige düşen ve yeni sezonda PTT 1. Lig'de mücadele edecek Kayserispor, genç teknik adam tercihinden Mutlu Topçu'ya kariyerindeki ilk teknik direktörlük macerasını yaşama "şansı" verdi.

Sarı-kırmızılı ekipte, yeni sezonda da Topçu yönetiminde PTT 1. Lig'de şampiyonluğu elde ederek, genç teknik adamlarla elde ettiği başarılara bir yenisini daha eklemenin hesapları yapılıyor.

- "Kulübü layık olduğu yere getireceğimize inanıyoruz"

Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayserispor gibi büyük bir camiada ilk teknik direktörlük serüvenine başlamanın kendisi için büyük gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Kayserispor'da önceki yıllarda  Ertuğrul Sağlam'ın yardımcılığını yaptığı hatırlatan Topçu, şöyle devam etti:

"Ertuğrul Hoca ile Kayserispor'da önemli başarılar elde etmiştik. Biz buraya yine büyük başarılara ulaşmak için geldik. Kayserispor çok büyük bir camia. Kayserispor'un layık olduğu yer Spor Toto Süper Lig'dir. Maalesef PTT 1. Lig'e düştü. Amacımız  PTT 1. Lig şampiyonluğuna ulaşmak. Takımımızı Spor Toto Süper Lig'e taşımak için yoğun bir şekilde çalışacağız. Önemli bir camiada teknik direktörlüğe başlamak benim için gurur verici. Bize güvenenleri mahcup etmeyip, kulübü layık olduğu yere getireceğimize inanıyoruz."

- Kayserispor genç teknik adamdan vazgeçmeyecek

Kayserispor Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu ise Kayserispor'un genç teknik adamlara değer veren bir kulüp olduğunu ifade etti.

Sarı-kırmızılı ekibin günübirlik başarıları değil, süregelen başarıları hedefleyen bir camia olduğuna dikkati çeken Ortaköylüoğlu, şunları kaydetti:

"Kulüp olarak genç teknik adamlara inanıyoruz, güveniyoruz, daha başarılı olacaklarına düşündüğümüz için takımı emanet ediyoruz. Son 10 yılda Ertuğrul Sağlam, Tolunay Kafkas, Shota Arveladze ve Prosinecki ile önemli başarılar elde ettik. Ayrıca bu teknik adamlar da kendi kariyerleri adına önemli başarılar elde ederek, buradan ayrıldı. Yeni sezonda da takımımızı Mutlu Topçu'ya emanet ettik. Onunla da önemli başarılara yakalayacağımıza hiç şüphemiz yok. Kayserispor genç teknik adam misyonunu sürdürmeye devam edecektir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı