Kayserili kadın girişimcilere sertifika

Kayserili kadın girişimcilere sertifika

KAYSERİ (AA) - Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), İş Bankası ve Kayseri Ticaret Odası...

KAYSERİ (AA) - Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), İş Bankası ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) iş birliğiyle KOSGEB tarafından düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikaları verildi.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, oda toplantı salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, gelişmiş ülkelerde kadınların toplum hayatında daha çok yer aldığını dile getirerek, son zamanlarda Türkiye'de de kadınların ön plana çıktığını ve her sektörde iş yapar hale geldiğini belirtti.

TOSYÖV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Temelli de kadınların emekleri ile toplum içerisindeki sosyal ve ekonomik statülerinin değerlendirilmesinin, 2023'ü hedefleyen Türkiye için önemli olduğunu vurguladı.

KOSGEB Kayseri Müdürü Ahmet Özbekler ise kurum olarak 2010 yılından itibaren girişimcilikle ilgili önemli bir adım attıklarını ifade ederek, "Kendi işini kuranları destekledik. Daha önce yaptığımız çalışmalarda 2010'dan 2015 yılına kadar kendi işini kuranlara 30 bin lira hibe ve 70 bin lira sıfır faizli destek ödemesinde bulunduk. Yakın zamanda yapılan değişiklikle, kendi işini kuranlara 50 bin lira hibe ve 100 bin liraya kadar da sıfır faizli kredi verilecek" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu da kadın girişimci oranının yüzde 4'ten, yüzde 9'a çıktığının altını çizdi.

İş Bankası Kayseri Bölge Müdür Yardımcısı Kazım Atılgan ise sundukları ürün ve hizmetlerle kadın girişimcilerin işlerini büyütmelerine, ulusal ve uluslararası arenada rekabet güçlerini artırmalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :