Kayseri'den "babayiğitlere" ücretsiz arsa

Kayseri'den "babayiğitlere" ücretsiz arsa

Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Büyükkılıç: "Otomotivle ilgili yatırım yapacak, çalışma yapacak babayiğide, ülkemizin, hükümetimizin bu stratejik projesine destek olmak amacıyla istediği kadar araziyi ücretsiz tahsis edebiliriz, buyursunlar gelsinler

KAYSERİ (AA) - ORHAN CANBULATEL - Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yerli otomobil üretimini gerçekleştirecek "babayiğitlere" istedikleri büyüklükte ücretsiz arsa tahsis edebileceklerini bildirdi. 

Büyükkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Melikgazi ilçesi sınırlarında bulunan Serbest Bölge'nin 1998 yılında kurulduğunu ve altyapı, ulaşım imkanları itibariyle Türkiye'nin en önemli serbest bölgelerinden birisi olduğu söyledi.

Yaklaşık 7 milyon metrekare alanı bulunan bölgenin 5 milyon metrekaresinin kullanılabilir olduğunu ifade eden Büyükkılıç, bunun da yarısının dolduğunu kaydetti.

Büyükkılıç, serbest bölgede 80 civarında firmanın hizmet verdiğini, bunun büyük bölümünün de üretim ağırlıklı firmalardan oluştuğunu belirterek, "Serbest bölge Kayseri için önemli bir katma değer sağlamakta, yatırımcıya ve istihdama vesile olmaktadır. Yabancı firmaların da yer aldığı serbest bölgemiz, kara, hava ve demiryolu ulaşımı açısından da en uygun konumdadır. Dezavantajı gibi görünen tek nokta ise denize olan uzaklığımız ancak demiryolu ve karayolu vasıtasıyla Mersin'e, Akdeniz'e rahatlıkla ulaşılabilecek durumdayız" diye konuştu.

Memduh Büyükkılıç, Türkiye'deki en ucuz arsa fiyatlarına sahip Kayseri Serbest Bölgesinin, dış ticaret hacminin de 1 milyar dolara yaklaştığını anlattı.

- "Babayiğide" istediği kadar arsa

Otomotiv sanayisine fırsat vermek, yan sanayinin kentte gelişmesini sağlamak için yönetim kurulunda yaptıkları görüşmeler sonucu bu sektöre destek olma kararı aldıklarını dile getiren Büyükkılıç, şöyle devam etti:

"Otomotivle ilgili yatırım yapacak, çalışma yapacak babayiğide, ülkemizin, hükümetimizin bu stratejik projesine destek olmak amacıyla istediği kadar araziyi ücretsiz tahsis edebiliriz, buyursunlar gelsinler. Biz bu anlayış içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu yönde çalışma isteği olanları bekliyoruz. Bakanlığımıza projesini tasdik ettirmiş olması, bu alanda yatırım yapacak konum ve duruma gelmiş olması, ruhsatını almış olması bizim için yeterli."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :