Kayseri'deki DEAŞ sanıklarının davası

Kayseri'deki DEAŞ sanıklarının davası

DEAŞ'tan aldığı talimat doğrultusunda Kayseri'den kiraladığı minibüsle, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe katılanlara saldırı planladığı iddiasıyla aralarında başka bir suçtan tutuklu yargılanan Oğuzhan Korkmaz'ın da aralarında bulund

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, terör örgütü DEAŞ'tan aldığı talimat doğrultusunda kiraladığı minibüsle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe katılanlara saldırı planladığı iddiasıyla aralarında başka bir suçtan tutuklu yargılanan Oğuzhan Korkmaz'ın da bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Safa Sarıbek, başka suçtan tutuklu Oğuzhan Korkmaz, tutuksuz yargılanan Suriye uyruklu Y.İ, Y.S, A.S. ve L.S. ile A.T, E.S. ve B.E. ile avukatları hazır bulundu.

Sanık Korkmaz savunmasında, Muhsin Korkmaz'ın babası olduğunu, "Suriye'ye gidip DEAŞ'a katıldı" diye ihbarda bulunan babasının beyanlarından bir kısmını kabul ettiğini söyledi.

Kayseri'deki kötü çevresini terk edip İslam dinine yöneldiğini ve annesinin vefatı sonrası Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle oraya gitmeye karar verdiğini öne süren Korkmaz, "Sosyal medyadan Zübeyir ve Hüseyin Türkmen ile tanıştım. Orada neler yaşandığını ve oraya nasıl gidebileceğimi sordum. 2015 mart ayında Hatay üzerinden Suriye'ye gittim. El Nusra'ya katıldım. 1,5 ay kaldım. Silahlı ya da ideolojik eğitim almadım. Eğitim için bizi bekletiyorlardı. Sıhhiye eğitimi aldım, sıhhiyeci oldum. Bana 'Zekeriya' kod ismini verdiler. Suriye rejim uçakları bizi bombaladı, yaralandım. Tedavi olduktan sonra Hatay üzerinden Türkiye'ye geldim." diye konuştu.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan diğer sanıklar da suçları kabul etmeyerek, tahliye ve beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın mevcut halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 6 Nisan'a erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :