Kayseri'de "Sektörel Yol Haritası Çalıştayı"

Kayseri'de "Sektörel Yol Haritası Çalıştayı"

KAYSERİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "Ulusal Çevre Etiketi Sisteminin Kurulması Projesi" kapsamında Kayseri'de "Sektörel Yol Haritası Çalıştayı"...

KAYSERİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "Ulusal Çevre Etiketi Sisteminin Kurulması Projesi" kapsamında Kayseri'de "Sektörel Yol Haritası Çalıştayı" düzenledi.

Bir otelde düzenlenen çalıştayda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzleme ve Denetim Genel Müdür Yardımcısı Kemal Dağ, temizlik kağıdı, tekstil ve seramik konularının konuşulacağını söyledi.

Temizlik kağıdı, tekstil ve seramik ürünlerine etiket verileceğini belirten Dağ, şunları kaydetti:

"Çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. 'Çevre Etiketi' ile ilgili taslak mevzuatımızı hem kurumlara hem sanayicilere hem de sivil toplum örgütlerine görüşe gönderdik. Bu görüşler gelir gelmez üzerindeki çalışmamızı yapıp Başbakanlığa göndereceğiz. Bu mevzuat yayınlanırsa vereceğimiz üç etiketi bu mevzuat üzerinden vereceğiz. Bugün burada da bu taslak mevzuatını tartışacağız. Çeşitli sunumlar da yapılacak. Sektör temsilcilerinin görüşleri de bizim için önemli. Bu çalıştayın faydalı geçeceğine inanıyorum."

Programda ayrıca, çevre etiketi için uygulanacak kriterlerin değerlendirilmesi ve uygulama yöntemlerinin belirlenmesi de konuşuldu.

Sektör temsilcilerinin katıldığı çalıştay, 1 Aralık'ta sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :