Kayseri'de madde bağımlılığı ile mücadele çalışmaları

Kayseri'de madde bağımlılığı ile mücadele çalışmaları

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de madde bağımlılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında "Bağımlılık Danışma Merkezlerinin Kurulması Projesi"nin son ayağı...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de madde bağımlılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında "Bağımlılık Danışma Merkezlerinin Kurulması Projesi"nin son ayağı olan "Eğitimcilerin Eğitimi" açılış programı düzenlendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yirik, İncesu Kaymakamı Barış Demirtaş, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fatih Tanşu, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür Vekili Mustafa Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile eğitimcilerin katıldığı bildirildi.

Programın açılışında konuşan Vali Kamçı, madde bağımlılığının, özellikle gençler ve çocuklar için ciddi manada tehdit haline geldiğini söyledi.

Bu alanda, önleyici ve bilinçlendirici çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Kamçı şunları kaydetti :

"6-7 ay süren çalışmalar neticesinde, 11 bağımlılık danışma merkezinin kurulacağı yeri belirledik ve fiziki olarak alt yapılarını hazır hale getirdik. Merkezlerimiz de görev yapacak olan 60 uzman personelimiz de, eğitimlerini alarak hizmete başlamayı beklemektedir. Bugün, merkezlerimizde görev yapacak olan personellerimiz, eğitimlerini almaya başlıyor. Yıl sonuna kadar sürecek olan eğitimler neticesinde, 11 bağımlılık danışma merkezimiz, alanında bilgili ve yetkin uzman personelleri ile hizmet vermeye başlayacaktır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :