Kayseri'de "Kudüs Gecesi" etkinliği

Kayseri'de "Kudüs Gecesi" etkinliği

KAYSERİ (AA) - Kayseri İlim Hikmet Vakfı tarafından "Kudüs Gecesi" etkinliği düzenlendi.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen...

KAYSERİ (AA) - Kayseri İlim Hikmet Vakfı tarafından "Kudüs Gecesi" etkinliği düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan İlim Hikmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Doğu, dünyadaki önemli nüfuslarına rağmen Müslümanların güçlerinin farkında olmadıklarını, güçlerini ve otoritelerinin kaybettiklerini, sürekli birbirlerini ötekileştirerek birbirlerini zarar vermekle meşgul olduklarını ifade etti.

Kendilerini Kudüs ve Mescid-i Aksanın tanıtılmasına ve hizmetine adadıklarını ifade eden, İstanbul Burak Derneği Başkanı Adem Yenihayat da Mescid-i Aksa bilinci oluşturmak adına her türlü tanıtıcı faaliyetin yanı sıra buraya yönelik her türlü maddi ve manevi yardımı organize etmeye çalıştıklarını söyledi.

Beş yıldır Türkiye'de bulunan ve 29 Mayıs Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Tefsir Bölümü Öğretim Üyesi Filistinli Yrd. Doç. Dr. Müncid Ebu Bekir de konuşmasında Kudüs’ün Müslümanlar için önemine değindi.

Bekir, şunları ifade etti:

"Selahattin Eyyubi, Kudüs’ü fethinden önce Filistin topraklarında bulunan Kayseri kentini fethetmiş ve Kudüs'e ilk Osmanlı ordusu Yavuz Sultan Selim zamanında 1517 senesinde girmiştir. Kudüs’den son Osmanlı askeri ise 1917 senesinde çıktı. 2017, Osmanlı'nın Kudüs'ten çıkışının 100. yılı, aynı zamanda Kudüs’e girişinin de 500. yılı. 400 yıl boyunca Kudüs Osmanlı yönetimi altında kaldı, bu öyle bir 400 seneydi ki Kudüs için en güzel 400 seneydi. Osmanlı Kudüs’ü terk etmek zorunda kaldığında Kudüs ağlamaya ve kan kaybetmeye başladı. Yavuz Sultan Selim Kudüs’ü aldığında ilk yaptığı iş, Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün etrafına bir sur yapmak olmuştur. Bu en önemli iş, sizin için bir şereftir. Yavuz’dan sonra oğlu Kanuni Sultan Süleyman da Kudüs’e hizmet etmeyi devam ettirdi. Kudüs Osmanlı döneminde gördüğü güzel günlerini hiçbir zaman görememiştir. Onun için Kudüs size sesleniyor ey Türkiye halkı, ey Kayseri halkı. Kudüs’e sahip çıkın. 15 Temmuz darbe girişiminde, Gazze ve Kudüs’ün ağladığı kadar ne Kayseri ağladı, ne de İstanbul ağladı, ne de başka bir şehir. Türkiye halkının sokaklara çıktığı o gece, Gazze halkı da Kudüs de sokaklarda ellerini açmış Türkiye’nin bekası için, Allah'a dua ediyordu."

Eğitimci Süleyman Aydın da dini, siyasi, ekonomik ve tarihi sorumluluklar bakımından Kudüs’ün önemini anlattı.

Genç sanatçı Ahmet Hakan Karagül ezgileriyle renk kattığı programda, Kudüs ziyareti kazanan 4 kişi çekilişle belirlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :