Kayseri'de iki camideki "Sakal-ı Şerif"in çalındığı iddiası

Kayseri'de iki camideki "Sakal-ı Şerif"in çalındığı iddiası

Melikgazi İlçe Müftülüğü olayla ilgili idari soruşturma başlattı

KAYSERİ (AA) - Melikgazi İlçe Müftülüğünün, Hamidiye ve Han camilerindeki "Sakal-ı Şerif"in çalındığı iddiasıyla idari soruşturma başlattığı bildirildi.

Kayseri İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Tavlusun Mahallesi'nde iki cami bulunmaktadır. 16 Temmuz 2015 Perşembe (Arife) günü Sakal-ı Şerif ziyareti esnasında her iki camide de Sakal-ı Şerif'in bulunmadığı görülmüş, görevlimiz tarafından zaman kaybedilmeden müftülüğümüz ve emniyet birimlerine haber verilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Emniyet tarafından olay yeri incelemesinin yapıldığı aktarılan açıklamada, soruşturmanın devam ettiği bildirildi. 

Melikgazi İlçe Müftülüğü kayıtları incelendiğinde, demirbaş eşya kayıt defterinde olduğu iddia edilen Sakal-ı Şerif'lerin kayıtlarına rastlanılmadığı da vurgulanan açıklamada, Melikgazi İlçe Müftülüğü tarafından konuyla ilgili idari soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Tavlusun Mahallesi Derneği Başkanı Ali Doğru Dürüst, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 55 yaşında olduğunu ve çocukluğundan beri Ramazan Bayramı arifelerinde Sakal-ı Şerif'lerin ziyarete açıldığını söyledi. 

Son Ramazan Bayramı arifesinde mahalle muhtarının kendisini telefonla aradığını ve Sakal-ı Şerif'in yerinde olmadığını söylediğini aktaran Dürüst, "Muhtar beni arayıp Sakal-ı Şerif'in yerinde olmadığını söyledi. Onu da cami imamı aramış. Olay daha sonra emniyete bildirildi. Ekipler geldi, tutanaklarını tuttu. Yapılan incelemede her iki camideki Sakal-ı Şerif'in olmadığı tespit edildi. Vatandaşlar caminin kilitlenmediğini söylüyor. Bu camilerden birçok şey çalındı. Daha önce antika kilimlerimiz de çalındı" diye konuştu.

Dürüst, suçlularının ve ihmali olanların en ağır bir şekilde cezalandırılmasını istediklerini sözlerine ekledi. 

-"En kısa zamanda yerine konulmasını arzu ediyoruz"

Mahalle muhtarı İbrahim Bayram ise gerekli yerlere başvurduklarını ve en kısa zamanda Sakal-ı Şerif'in yerlerine konulmasını arzu ettiklerini söyledi.

Hamidiye Camisi imamı Maksut Kılıç ise kendisinin sadece Hamidiye Camisi'nden sorumlu olduğunu Han Camisi'ne belirli sürelerde gidip namaz kıldırdığını aktardı. 

Köydeki bir çok vatandaşta caminin anahtarının bulunduğu belirten Kılıç, zan altında kalmak istemediğini ifade etti.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı