Kayseri'de bisiklet turuna yoğun ilgi

Kayseri'de bisiklet turuna yoğun ilgi

Kayserililer, düzenlenen bisiklet turuyla sağlık için pedal bastı - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik: - "Spor elbette önemli ama kitlelerin bir arada güzel bir işte buluşması da en az onun kadar önemli"

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de düzenlenen bisiklet turuna yoğun katılım oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş. ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen bisiklet turu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Çelik'in de katılımıyla Kadir Has Stadı yanında yapılan etkinlikle başlatıldı.

Yoğun katılımın olduğu turda bisikletliler, Kadir Kas Kongre ve Spor Merkezi'ne kadar sağlık için pedal çevirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, tur öncesi yaptığı açıklamada, spora ve özellikle kitle sporlarına çok önem verdiklerini belirtti.

Sporun, insanın hem bedenen hem de zihnen gelişmesini sağlaması nedeniyle etkinliğin önemli olduğunu ancak bir arada olmanın da en az bu kadar önem taşıdığını ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Ülkemiz 15 Temmuz sürecinde sıkıntılı günler yaşadı. Hainlere karşı elbirliği, güç birliği yaparak vatanımızı savunduk. Siyasi görüşlerimizi, farklılıklarımızı bir tarafa bıraktık ve anlamlı bir mücadelede omuz omuza olduk. Bakınız şimdi de bir aradayız. Burada farklılıklarımızın, farklı düşüncelerimizin bir anlamı yok. Sadece bir aradayız. Spor elbette önemli ama kitlelerin bir arada güzel bir işte buluşması da en az onun kadar önemli."

Çelik, spora özel önem verdiklerini ve bunu sürdüreceklerini dile getirerek, Spor A.Ş. tarafından açılan yaz kurslarından 11 bin öğrencinin yararlandığını, sağlıklı yaşam yürüyüşleri düzenlediklerini, amatör spor kulüpleri ile okullara spor malzemesi yardımı yaptıklarını anlattı.

- Bisiklet ulaşım sistemine dahil oldu

Kayseri'de 600 bisikletle kurulan "bisiklet paylaşım sistemi" ile bisikleti ulaşıma entegre ettiklerini dile getiren Çelik, "Bu sistemde 600 adet bisikletimiz vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Ayrıca belediyemiz bünyesindeki Ulaşım A.Ş. geliştirdiği bisiklet paylaşım sistemini Muğla, Mersin ve Malatya'da da uyguluyor. Görüldüğü gibi projelerimizi ihraç eder hale geldik" dedi.

Çelik, Sağlık Bakanlığı'nın büyükşehir belediyesine bu noktada 415 bisikletle destek verdiğini, ileriki günlerde bin 85 bisikletin daha geleceğini belirterek, bu bisikletlerin mahallelerde kurulacak istasyonlarda, vatandaşın hizmetine sunulacağını kaydetti.

Vali Süleyman Kamçı da hareketsiz yaşamın bir dizi sağlık problemine neden olduğuna işaret ederek, bu etkinliklerle insanlara hareketli yaşam alışkanlığı kazandırılmasının amaçlandığını söyledi.

Bisiklet turu sonunda Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi önünde bir dizi etkinlik yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :