Kayseri'de "Aşure Günü" etkinliğ

Kayseri'de "Aşure Günü" etkinliğ

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Hacı Bektaş-ı Veli Derneği tarafından Aşure Günü etkinliği düzenlendi. Yapılan etkinlikte aşureler yenildi, günün anlam...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Hacı Bektaş-ı Veli Derneği tarafından Aşure Günü etkinliği düzenlendi.

Yapılan etkinlikte aşureler yenildi, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Aşure Günü'ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Allah birlik ve dirliğimiz daim etsin" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, birlik beraberliğin önemini vurgulayarak insanlığın da aşure gibi bir ve beraber olması gerektiğini belirtti.

Aşure Gününde hem matemin hem bayramın birlikte yaşandığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Aşurenin lezzeti tatlı ama anlamı acı. Fani dünya da böyle bir şey zaten. Acılarımız da var, sevinçlerimiz de. Mutlulukla dolu günlerimiz de geçiyor, üzüntülerle dolu anlarımız da. Aşure de fani dünyanın bir simgesi adeta. Birçok yiyecek bir kapta toplanmış. Tıpkı birbirinden farklı inanışlara, düşüncelere, mezheplere, görüşlere sahip insanların bu dünyada toplandığı gibi. Ancak aşure tatlı, dünya ne yazık ki acı. Bu dünyada insanlık ne yazık ki, aşure gibi hem hal olamamış. Aşure gibi bir ve beraber olmayı başaramamış. Aşure gibi kıvam bulamamış."

Konuşmaların ardından Başkan Çelik, komutanlar ve beraberindekiler Cem Evi'ni gezerek Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadık Genç'ten bilgi aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :