Kayseri'de 81 il tanıtılacak

Kayseri'de 81 il tanıtılacak

KAYSERİ (AA) - Yerli malına dikkat çekmek amacıyla yürütülen 81 İliz Hepimiz Biriz Projesi kapsamında, İncesu Atatürk İlkokulunda yarın düzenlenecek...

KAYSERİ (AA) - Yerli malına dikkat çekmek amacıyla yürütülen 81 İliz Hepimiz Biriz Projesi kapsamında, İncesu Atatürk İlkokulunda yarın düzenlenecek sergiyle tüm illerin tanıtımı yapılacak.

Türkiye genelinde 81 ilden, 81 öğretmenin bir araya gelerek yerli üretim ve kültürel değerlere destek vermek amacıyla geliştirdiği proje kapsamında, her ilden bir okulda 13 Aralık'ta eş zamanlı olarak düzenlenecek sergiyle illerin değerleri tanıtılacak.

Proje kapsamında Kayseri'deki sergi, İncesu Atatürk İlkokulunda düzenlenecek.

Okul Müdür Yardımcısı ve Proje Sorumlusu Şükrü Sarıkaya, yaptığı açıklamada, sergi hazırlığında sona geldiklerini söyledi.

Hazırlanan eserlerin yarın aynı anda ziyarete açılacağını ifade eden Sarıkaya, bu projeyle öğrencilerin ve konukların, ülkenin her bölgesindeki kültürel mirası, doğa harikalarını ve zengin Türk mutfağını tanıyacağını aktardı.

Sarıkaya, proje ile turizme de katkı sağlanmasının amaçlandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Biz de Kayserimizin değerlerini elimizden geldiğince zengin tutarak tanıtmaya çalıştık. İlimizle özdeşleşmiş mantımızı, pastırmamızı, Yahyalı'da elma, İncesu'da üzüm gibi daha birçok yiyeceklerimizi, Erciyes Dağı, Sultan Sazlığı gibi tarihi ve turistik yerlerimizi diğer illerimize tanıttık. Proje sergisinin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı proje sergimize davet ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :