Kayseri ve Sivas'ta kültür sanat

Kayseri ve Sivas'ta kültür sanat

Kayseri'de "Sevimli Dişler Dünyası", Sivas'ta "Leyla ile Mecnun" oyunları izleyiciyle buluşacak

KAYSERİ/SİVAS (AA) - Kayseri ve Sivas'ta kültür sanat etkinlikleri devam ediyor.

Mehmet Soysal'ın yazdığı, Tekin Tek'in yönettiği "Sevimli Dişler Dünyası" oyununda, küçük Ayşe'nin rüyasına giren dişleri, ona kendilerinin ne kadar önemli olduğunu anlatıyor. Oyun, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda saat 12.00 ve 15.00'te sahnelenecek.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Korosu, 25 Kasım'da saat 19.30'da şef Yusuf Hikmet Balak yönetiminde Şehir Tiyatrosu'nda tasavvuf müziği konseri verecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin kasım ayı kültür sanat etkinlikleri, 26 Kasım'da fotoğraf tutkunlarına yönelik Yamula Barajı gezisiyle sona erecek.

- Sivas

Sivas Devlet Tiyatrosu, "Leyla ile Mecnun" adlı oyunu sahneleyecek.

Merih Atak’ın kaleme aldığı “Leyla ile Mecnun” adlı oyun, Volkan Gündüz’ün rejisi ile tiyatro seyircisinin karşısına çıkacak.

Asırlık bir aşk hikayesini seyirciye yansıtacak oyunda Serkan Yanar, Neyra Kayaböcü, Onur Kayabaşı, Ufuk Bostancı, Selçuk Veysel Zurnazanlı, Göksu Girişken, Ayça Aksu, Burak Fındıkçı, İnanç Keteci, İsmail Tütüncü, Nihal Kuruçay, Başak Salarvan, Zuhal Toptaş, Meryem Özdemir ve Ezgi Koç rol alıyor.

Seyredenleri müzik, dans ve ışık düzeniyle hikayenin içine çekecek olan “Leyla ile Mecnun” oyununun müzikleri Kemal Gününç ve Sibel Algan imzasını taşırken, dans düzeni Mürüvvet Küçükçoban’a, ışık düzeni ise Şükrü Kırımoğlu’na ait.

Oyun, bugün saat 19.30'da, 25 Kasım Cumartesi saat 14.00 ve 19.30'da izleyiciyle buluşacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :