Kayseri sokaklarında akıllı aydınlatma

Kayseri sokaklarında akıllı aydınlatma

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, akıllı şehir uygulamaları kapsamında yapılan akıllı aydınlatmanın pilot uygulamasını...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, akıllı şehir uygulamaları kapsamında yapılan akıllı aydınlatmanın pilot uygulamasını yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Çelik, Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi tarafından yapılan ve Mevlana Mahallesi ile Akşemsettin Caddesi'nde uygulanan akıllı aydınlatma sistemiyle ilgili bilgi aldı.

Türkiye'de ilk olacak bir çalışmayı başlattıklarını belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Akıllı şehir uygulamalarının en önemli ayağı olan akıllı aydınlatma çalışmasının pilot uygulamasını başlatıyoruz. İlk elde ettiğimiz verilere göre yüzde 32’ye yakın enerji tasarrufu sağlamış bulunuyoruz. Buradaki armatürlerimizin tamamını led ampul yapar ve tam akıllı aydınlatma sistemine geçersek yüzde 50’lere yakın bir tasarruf sağlamış olacağız. Akıllı aydınlatma demek tasarruf demek. Sadece enerji sarfiyatındaki tasarrufla kalmayacağız, karbondioksit salınımını da azaltmış olacağız. İnşallah pilot çalışmanın ardından pilot mahalle çalışmasına geçeceğiz. Tam başarıyı sağladıktan sonra kent genelinde akıllı aydınlatmaya geçeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :