Kayseri Şeker'den 4 Yılda 351 Milyon Lira Kar

Kayseri Şeker'den 4 Yılda 351 Milyon Lira Kar

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Akay: - "Kayseri Şeker Fabrikası son 4 yılda 351 milyon lira kar etti. Bugünlere gelmek kolay olmadı. Bedeli ağır, faturası çok yüksek oldu"

KAYSERİ (AA) - Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası'nın 4 yılda yaklaşık 351 milyon lira kar ettiğini bildirdi.

Akay, Fabrika'da düzenlenen 2014-2015 Mali Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı'nda, fabrikanın hesap döneminin 30 Nisan'da sona erdiğini ifade etti.

Fabrikanın yüzde 56'sının Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'ne ait olduğunu belirten Akay, fabrikanın yönetiminde gözetim ve denetim sorumlulukları olduğunu kaydetti. 30 Nisan itibarıyla Fabrika'nın yaklaşık 1 milyar 52 milyon lira ciroya ulaştığını aktaran Akay, son 4 yılda yüzde 50'nin üzerinde ciro artırışı gerçekleştiğini ifade etti.

Göreve geldiklerinde zarar eden şirketi kar eden bir duruma getirdiklerini vurgulayan Akay, şöyle devam etti:

"Kayseri Şeker Fabrikası son 4 yılda 351 milyon lira kar etti. Bugünlere gelmek kolay olmadı. Bedeli ağır, faturası çok yüksek oldu. Yatırıma istihdama yönelecek sizlerin cebine girecek tam 505 milyon lira borç ve 215 milyon lira faiz olmak üzere toplam 720 milyon lira borç ödedik. En az iki şeker fabrikası yapacak olan bu tutarı geçmişteki basiretsiz yönetim anlayışının faturası olarak krediye, faize ödemek zorunda kaldık. O kara günler artık geride kaldı. Bugün borç yükünden kurtulmuş, yatırıma, istihdama yönelmiş, her zamankinden çok daha güçlü ve daha güçlü olacak bir Kayseri Şeker var."

Akay, toplantıda 2015'i yatırıma başlama yılı ilan ettiklerini belirterek, gerçekleştirecekleri projelerle çiftçinin yüzünü güldürmeye devam edeceklerini söyledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı