Kayseri Sanayi Odası Ödül Töreni

Kayseri Sanayi Odası Ödül Töreni

Başbakan Yıldırım: (1)- "AK Parti iktidarında 14 yıl boyunca biz sadece memlekete, millete hizmet etmekle kalmadık. 14 yıl içerisinde vesayet odaklarıyla da kumpaslarla da mücadele ede ede bugünelere geldik. Hem hizmeti aksatmadık hem de kafayı kaldıranla

KAYSERİ (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "AK Parti iktidarında 14 yıl boyunca biz sadece memlekete, millete hizmet etmekle kalmadık. 14 yıl içerisinde vesayet odaklarıyla da kumpaslarla da mücadele ede ede bugünelere geldik. Hem hizmeti aksatmadık hem de kafayı kaldıranların kafasını ezerek bugünlere geldik. Çünkü millet iradesinden başka irade asla kabul etmedik, tanımadık." dedi.

Yıldırım, Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen ödül töreninde konuştu.

Bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen törende bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, Kayseri'de bugün 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adını taşıyan müze ve kütüphanenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'ye Kafkasya'dan, Avrupa ve Asya'dan gelen misafirlerle yaptıklarını hatırlattı.

Yıldırım, binlerce Kayserilinin katımıyla toplu açılışlar yaptıklarını kaydederek, bu akşam, ihracat sıralamasında yer alan sanayi kuruluşlarının ödüllendirileceğini söyledi.

"Ödül, önemli birşey. Marifet iltifata tabidir. 'Alıcısı olmayan mal, metadır' derler. Onun için ödüllendirmek, her zaman daha büyük başarıların kapısını açar." diyen Binali Yıldırım, ödül alacak tüm firmaları ve çalışanlarını yürekten tebrik etti.

Yıldırım, Kayseri'nin geleneksel olarak üreten, ürettiğini refaha dönüştüren, ihracat yapan ve Türkiye'nin kalkınmasına, büyümesine katkı sağlayan illerden biri olduğunu belirterek, Kayseri'nin 83 ülkeden daha fazla nüfusa ve 90 ülkenin toprağından daha geniş il sınırına sahip olduğunu, büyük sanayi kuruluşları ile Türkiye'deki iller arasında 7'nci sırada bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'nin 6'ncı büyük tekstil ihracatçısı Kayseri'nin 163 ülkeye ihracat yaptığını kaydeden Başbakan Yıldırım, "Bütün bu rakamlar gösteriyor ki Kayseri, sanayinin ve ticaretin merkez şehirlerinden biri haline gelmiş. Türk ekonomisinin nabzının attığı, yatırımın, üretimin, istihdamın her yıl artış gösterdiği yıldız şehirlerimizden bir tanesidir Kayseri." diye konuştu.

Kayseri'nin tarih boyunca hep "ticaret şehri" olduğunu aktaran Yıldırım, 14 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde Kayseri'ye ve Türkiye'ye çok büyük hizmetler yapıldığını anlattı.

Binali Yıldırım, "Bir Türkiye'yi 3 Türkiye yaptık. 3'e katladık. 2002 yılından beri Kayseri'ye kamu yatırımlarının tutarı 13 milyarı geçti. Bu dönemde şehrin ihracatı 351 milyondan 1,5 milyarın üzerine çıktı. Demek ki 5 kat bir büyümeden bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Yolları böldük hayatları birleştirdik"

Yıldırım, Kayseri'nin doğalgazla en önce buluşan illerin başında geldiğini dile getirerek, bu dönem içerisinde Kayseri'ye 515 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, şehri Nevşehir'e, Niğde'ye, Sivas'a, Yozgat'a bölünmüş yollarla bağladıklarını söyledi.

"Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik." diyen Başbakan Yıldırım, "Şimdi artık sıra Kayseri'ye hızlı trenin gelmesinde. İnşallah bununla ilgili çalışmalarımızı da süratle sürdürüyoruz. Böylece Ankara'dan Kayseri'ye, Ankara'dan Sivas'a, Ankara'dan İstanbul'a, Ankara'dan Konya'ya ülkemizin 3 büyük başkentini Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentlerini hızlı tren ağlarıyla örüyoruz. Kayseri-İstanbul ulaşımı artık çok daha hızlı ve kolay olacak." şeklinde konuştu.

Yıldırım, Türk ekonomisi üzerine bugünlerde karamsar senaryo yazmaya çalışanların olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"AK Parti iktidarında 14 yıl boyunca biz sadece memlekete, millete hizmet etmekle kalmadık. 14 yıl içerisinde vesayet odaklarıyla da kumpaslarla da mücadele ede ede bugünelere geldik. Hem hizmeti aksatmadık hem de kafayı kaldıranların kafasını ezerek bugünlere geldik. Çünkü millet iradesinden başka irade asla kabul etmedik, tanımadık. AK Parti iktidarında bugüne kadar yaşanan olayları hatılayın. Birkaç tanesini ben söyleyeyim; İlk karşılaştığımız vesayet, cumhurbaşkanlığı seçimidir, 367 icadıdır. Hemşeriniz, sizin evladınız Abdullah Gül'ü 363 vekili olan AK Parti'ye seçtirmediler, yeni icat çıkardılar. 'Siz misiniz öyle yapan' dedik, biz de 'her derdin devası millettir' dedik, millete gittik ve düğümü millet çözdü. Ve artık cumhurbaşkanını millet doğrudan seçiyor ve Türkiye'nin, milletin oylarıyla, yüzde 52 oyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanımız da Recep Tayyip Erdoğan'dır, liderimizdir, kurucu genel başkanımızdır."

- "Alçaklara geçit verilmedi"

Vesayet ve şer odaklarının bununla kalmayıp, milletten yüzde 48 oy almış AK Parti'yi kapatmaya kalktığını anımsatan Binali Yıldırım, bu badireyi de atlattıklarını söyledi.

Yargı darbesine karşı ise Anayasa değişikliği yaptıklarını anlatan Yıldırım, "Bu da yetmedi bu sefer Gezi olaylarını, 17 Aralık'ı başlattılar. Bütün bunları geçtikten sonra altın vuruşlarını yapmaya kalktılar 15 Temmuz'da. 15 Temmuz Türkiye'nin 2'nci istiklal mücadelesidir. 15 Temmuz, bu aziz milletin alçak Feto terör örgütüne dersini verdiği gündür. Bu büyük millete, Türkiye'ye darbe yapmak isteyen bu alçaklara millet darbe yapmıştır, onları bin pişman etmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşu, dirayeti, hükümetin kararlılığı ve milletin cesaretinin alçaklara geçit vermediğini belirten Başbakan Yıldırım, bu vesileyle bütün şehitleri rahmetle, şükranla andığını ifade ederek, mekanlarının cennet olması temennisinde bulundu.

Yıldırım, gazilere de hayırlı ömürler diledi.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :