Kayseri İl Koordinasyon Toplantısı

Kayseri İl Koordinasyon Toplantısı

KAYSERİ (AA) - Kayseri 2016 yılı dördüncü dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.Vali Süleyman Kamçı başkanlığında Valilik Yatırım...

KAYSERİ (AA) - Kayseri 2016 yılı dördüncü dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Vali Süleyman Kamçı başkanlığında Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

Vali Kamçı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2016 Eylül ayı sonu itibarıyla il genelinde merkezi idare birimleri tarafından 482 proje üzerinde çalışma gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bu projeler için merkezi idare tarafından öngörülen 1 milyar 300 milyon liralık ödenekten yaklaşık 1 milyar 10 milyon liranın harcanarak yüzde 78'lik bir gerçekleşme oranına ulaşıldığını belirten Kamçı, "Yatırımcı kuruluşların yatırımları ile mahalli idare yatırımlarının birlikte değerlendirildiğinde bu yılın eylül ayı sonu itibariyle il genelindeki toplam proje sayısı 903'tür. Toplam 2 milyar 387 milyon liralık ödeneğin 1 milyar 494 milyon lirası harcanmış ve yüzde 63 oranında parasal gerçekleşme oranına ulaşılmıştır." dedi.

Toplantıda, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile temsilcileri, Kayseri'de yürütülen ve programlanan yatırım ve projelerle ilgili sunum yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :