Kayseri Barosu Başkanı Dursun:

Kayseri Barosu Başkanı Dursun:

"Görev yapacağımız süre içerisinde, Cumhuriyetimizin kurucu değerleri, anayasamızın 2'inci maddesindeki bütün ilkeler, vatan, millet, bayrak, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkeleri ile vatandaşlık kavramı vazgeçilmezlerimiz olacaktır"

KAYSERİ (AA) - Kayseri Baro Başkanı Cavit Dursun, "Görev yapacağımız süre içerisinde, Cumhuriyetimizin kurucu değerleri, anayasamızın 2'inci maddesindeki bütün ilkeler, vatan, millet, bayrak, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkeleri ile vatandaşlık kavramı vazgeçilmezlerimiz olacaktır" dedi.

Kayseri Adliyesi'nde bulunan baro konferans salonunda basın toplantısı düzenleyen Kayseri Barosu yeni başkanı Dursun, Cumhuriyete, cumhuriyetin kurucu değer ve felsefesine, en çok avukatlar, hukukçular ve özellikle kadınların sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Dursun, "Kuvvetler ayrılığı prensibinde yasama, yürütme ve yargı 3 eşit erktir. Ancak yargı erki, eşitler arasında birincidir. Yargı erkini oluşturan iddia, savunma ve karar saç ayağında ise, Yargıyı adil, insani, ahlaki, kabul edilebilir ve hukuki yapan ise savunmadır. Savunmanın olmadığı bir yargı, engizisyondur, yargısız infazdır. Bu nedenle yargı erkinin olmazsa olmazı savunmadır. İşte bu yüzden, dünya hukuk tarihine geçen iddianameler yoktur. Dünya hukuk tarihine geçen savunmalar vardır. Hukukun tarihi, gerçekte savunmanın tarihidir." diye konuştu.

Hukuk ve savunmanın güçlü olduğu ülkelerin dünyanın en güçlü, huzurlu ve refahlı ülkeleri olduğunu iddia eden Dursun, şöyle konuştu:

"Hukuk ve savunmaya değer verilmeyen ülkeler ise, dünyanın geri kalmış, kan ve gözyaşı içerisinde olan 3. dünya ülkeleridir. Türkiye’de savunmanın çıktığı en tepe nokta 2001 yılıdır. O tarihten sonra ise maalesef Türkiye’de yargı, hukuk, savunma ve avukatlık mesleği her geçen kötüye gitmektedir. Görev yapacağımız süre içerisinde, Cumhuriyetimizin kurucu değerleri, anayasamızın 2'inci maddesindeki bütün ilkeler, vatan, millet, bayrak, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkeleri ile vatandaşlık kavramı vazgeçilmezlerimiz olacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :