"Kayseri 2014 Spor Festivali ve Açık Su Yüzme Yarışları" fesitivali

"Kayseri 2014 Spor Festivali ve Açık Su Yüzme Yarışları" fesitivali

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Türkiye'nin en büyük tematik parkı olan Anadolu Harikalar Diyarı'nda, "Kayseri 2014 Spor Festivali ve Açık Su Yüzme Yarışları"...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Türkiye'nin en büyük tematik parkı olan Anadolu Harikalar Diyarı'nda, "Kayseri 2014 Spor Festivali ve Açık Su Yüzme Yarışları" festivali başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, yıllardır verilen emekler sonucu Kayseri'de yapılamayan bir sporun kalmadığını belirterek, bu tarz bir festivalin Anadolu'da ilk olduğunu belirtti.

Özhaseki, bu tür sosyal etkinlikleri sürdüreceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu kıraç topraklarda bir takım işleri yapmak kolay değil. Erciyes'te kayak merkezi yapmak, Kızılırmak'ın üzerine baraj yapmak kolay değil. Bu tür organizasyonları sağlayacak altyapıyı yapmak kolay değil. Bunun arkasında büyük emekler ve gayretler var. Şükür Allah'a biz Kayseri için neler yaptığımızı biliyoruz ve her yaptığımız projenin de arkasındayız."

Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Koordinatörü Ali Üstünel, festivali geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri'de sportif anlamda yaptığı yatırımlar neticesinde ulusal ve uluslararası organizasyonlarda ilk akla gelen şehrin Kayseri olduğunu ve ilimizin finaller şehri misyonunu üstlendiğini vurgulayan Üstünel, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın hayatlarında spora geniş bir parantez açmalarını mümkün kılmak, gençlerimizin alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için sporla buluşmalarını sağlamak, Büyükşehir Belediyemizin sportif anlamda etkinliklerini vatandaşlarımızla paylaşmak gibi amaçlar taşıdık." 

Konuşmaların ardından iki gün sürecek festival başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı