KAYMEK'ten yıl sonu sergisi

KAYMEK'ten yıl sonu sergisi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'na (KAYMEK) katılanların ürettiği eserler, 20 Eylül'de açılacak yıl sonu...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'na (KAYMEK) katılanların ürettiği eserler, 20 Eylül'de açılacak yıl sonu sergisiyle beğeniye sunulacak.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, KAYMEK'in her yıl yaklaşık 100 bin insana ulaştığını belirtti.

KAYMEK 13. Geleneksel Büyük Yıl Sonu Sergisi'nin, 4 bin eserle 20 Eylül Salı günü saat 11.00'de Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde kapılarını açacağını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"2 yıl önce bir tesiste, birkaç branşla başlayan KAYMEK'in hizmet yolculuğunun bugün yan dallarla birlikte 79 branşta verilen eğitimlerle devam ediyor. 13 tesiste her yıl yaklaşık 16 bin insana eğitim veriliyor. Konferans ve seminerlerle her yıl 100 bin insana ulaşılıyor. KAYMEK sayesinde pek çok kişi Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikayla iş sahibi oluyor. İşte böyle büyük bir eğitim organizasyonunun nişanesi olan ve her yıl geleneksel hale getirdiğimiz KAYMEK Yıl Sonu Sergisi'ne tüm halkımızı davet ediyorum."

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde açılacak sergide, gümüş işlemeciliği, sedef kakma, hazır giyim, ebru, hat, tezhip gibi 79 farklı branşta eğitim alan KAYMEK kursiyerlerince yapılan el emeği göz nuru eserler yer alacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :