Kaymakamdan terör mağduru esnafa ziyaret

Kaymakamdan terör mağduru esnafa ziyaret

Diyarbakır'ın Silvan Kaymakamı Murat Kütük, ilçede 3 mahallede 12 gün süren sokağa çıkma yasağının ardından esnafı ziyaret etti- Kütük:- "Sokağa çıkma yasağının uygulandığı sürede 10 bin ekmek, 350 koli gıda yardımı yaptık. Bugün başvuruda bulunan 300 ail

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Silvan Kaymakamı Murat Kütük, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon kapsamında 3 mahallede 12 gün süren sokağa çıkma yasağının ardından esnafla bir araya geldi.

PKK'lı teröristlerin kazdığı hendek, kurduğu barikat ve yerleştirdiği patlayıcı tuzakları nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan esnafı ziyaret eden Kütük, terör saldırılarında zarar gören iş yerleriyle ilgili bilgi aldı.

Esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Kütük, Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde 12 gün süren sokağa çıkma yasağının ardından ilçede mağduriyetlerin giderilmeye çalışıldığını söyledi.

"Sokağa çıkma yasağının uygulandığı sürede 10 bin ekmek, 250'si Diyarbakır'dan gelen 350 koli gıda yardımı yaptık" diyen Kütük, şöyle devam etti:

"Üç mahallede ayırım yapılmaksızın bugün başvuruda bulunan her bir aileye 250 lira olmak üzere 300 aileye de toplam 75 bin lira yardımda bulunduk. Valilikten ilk etapta mağdur olan vatandaşların acil ihtiyaçlarının giderilmesi için 300 bin lira gönderildi. Bu kapsamda öncelikle sokağa çıkma yasağının olduğu ilçede mağdur olan vatandaşların ödemelerini yaptık.

Kaymakam Kütük daha sonra terör olaylarından zarar görenlerin vatandaşlar için çalışmalarını sürdüren hasar tespit komisyonundan başvurularla ilgili bilgi aldı.

Bu arada nakdi yardım yapıldığını öğrenen söz konusu 3 mahallede yaşayan vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat etmek için sıraya girdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı